avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 542 soluții astăzi
Forum Activitate k27lau

Activitate k27lau

Ce i se poate intampla unui consilier local in fuctie daca se dovedeste ca listele cu sustinatori (cu semnaturi) necesare pentru inscrierea la alegeri au fost falsificate (contrafacute)?
Va multumesc.
Răspuns la discuția Vechime in munca
multumesc
Răspuns la discuția Vechime in munca
noiembrie 1983- aprilie 1984
Răspuns la discuția Vechime in munca
1983-1984
Daca pe perioada indeplinirii stagiului militar am fost detasat la munca la mina, de unde pot sa imi iau documentele justificative pentru vechime, de la Institutul Minier sau de la CMJ (Casa de pensii MApN)?
Va multumesc anticipat.
Răspuns la discuția Mostenire - succesiune
OK. Am inteles, in mare, cam cum stau lucrurile, dar, succesiunea se face dupa achitarea integrala a locuintei sau se poate face si acum?
Răspuns la discuția Mostenire - succesiune
Cu cine sa fac partajul daca fosta sotie a decedat?
Răspuns la discuția Mostenire - succesiune
Nu se tine cont ca am platit numai eu ratele dupa divort?
In anul 2007, eram casatorit si am achizitionat impreuna cu fosta sotie un apartament prin credit ipotecat.
In anul 2011, am divortat, de comun acord, nu am facut partajul bunurilor dobandite in timpul casatoriei, dar tot de comun acord eu am ramas in locuinta cu mentiunea sa platesc in continuare ratele la banca. Nu am semnat nici un act oficial in acest sens.
In anul 2016, fosta sotie a decedat.
Mentionez ca impreuna am avut un copil, care la data divortului era minor iar actualmente este major.
Apartamentul urmeaza sa fie achititat in totalitate in cursul anului 2017.
Intrebare:
Dupa achitarea apartamentului, cine va deveni titular de drept?
De ce cota parte ar beneficia copilul, avand in vedere ca nu am facut partaj si ratele la banca, de la divort si pana la achitarea integrala sunt platite de mine?
Va multumesc
Conform Legii 223 privind pensiile militare de stat, art.72 (1), in sistemul pensiilor militare de stat, plata pensiei se suspenda incepand cu luna urmatoare celei in care a intervenit una din urmatoarele cauze:
g) pensionarul de invaliditate incadrat in gradul I sau II, se incadreaza in munca cu exceptia situatiei in care a fost ales consilier local sau judetean.
INTREBARE:
1) Daca se angajeaza intr-un birou parlamentar mai beneficiaza de pensie de invaliditate sau exceptia se refera strict numai la consilieri locali sau judeteni?
2) Daca se angajeaza intr-un birou parlamentar incheind un contract civil pentru colaborator, contract ce se încheie pe perioade determinate sau pentru executarea unor lucrări, i se sisteaza acordarea pensiei de invaliditate?

Va multumesc anticipat pentru ajutor.