avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 548 soluții astăzi
Forum Activitate neva1979

Activitate neva1979

Buna ziua
Este normal ca asociatia sa afiseze sau mai bine zis legal la listele de plata si restantele sau in baza carui articol din lg.230 are dreptul sa afiseze si restantele fiecarui proprietar in parte.nu sunt informatii confidentiale oare? Nu am gasit n lege 230 informații clare.
Ms
Răspuns la discuția ajutor deces
va multumesc mult,
gabriela
Răspuns la discuția ajutor deces
buna seara
revin cu subiectul acesta: am fost la casa de pensii si "tanti" ca altfel nu stiu cum sa-i zic habar nu avea pe ce lume traieste: am intrebat-o care sunt demersurile pe care trebuie sa le fac ca angajator sa recuperez banii pe ajutorul de deces si mi-a zis sictirita ca nu stie ei se ocupa doar de pensionari...pai doaman nu intelegi ca io sunt angajatorul si tu trebuie sa imi dai banii astia fiind 100%suportat din bugetul asigurarilor de stat???ea cu acelasi sictir de parca i-am servit un rahat cald aburind ...ma trimite inapoi la angajator...o dobitoaca...niste functionari care iau niste bani degeaba ...slab instruiti...sictiriti si fara pic de respect pentru amaratii de la ghiseu:(
ma poate ajuta cineva? nu stiu procedura. de recuperare..niste detalii in plus fata de lege...ca se pare ca tanti nici nu cunoste legea 263 pe care ar trebui sa o stie si in somn si i se rupe de tot.
ms
Răspuns la discuția ajutor deces
multumesc.
Răspuns la discuția ajutor deces
multumesc pentru detalii, este ajutor de deces, nu avem contract colectiv de munca fiind o asociatie de proprietari cu 4 angajati deci ajutor de inmormantare nu am cum sa acord, ceea ce nu stiu este cum sa recupereze asociatia acesti bani , pasii de urmat, din cate am aflat pe internet dovada platii certificatul si o copie dupa declaratia 112(unde trebuiesc mentionati acesti bani dati)se depun la casa de pensii.
Discuție ajutor deces
bunA ZIUA
am si eu o intrebare: care sunt demersurile ptr recuperarea banilor acordati de catre firma ca ajutor de deces?
am inteles ca trebuie recuperati de la casa de pensii dar nu cunosc procedura , va rog sa imi dati cateva indicii.
ms,
Răspuns la discuția spor vechime in munca
multumesc frumos pentru raspuns
buna ziua
lucrez la o asociatie de proprietari , unde am urmatoarea situatie: o persoana ingrijitor scari cu contract de munca pe per. nedeterminata din 2004 si in contract nu are stipulat sporuri de vechime sau de alta natura.
dansa doreste sa primeasca spor de vechime in munca de 10% dar nu stiu daca suntem obligati sa-l acordam daca nu este stipulat in contract si daca da cum procedez?care este cadrul legislativ?
ms:-/
ms frumos
buna ziua
va rog sa ma lamuriti si pe mine: conf.oug125/2011 din ce am inteles eu daca esti jurist/contabil cu conventie civila dar in acelasi timp ai si calitatea de angajat cu contract de munca pe per. nedeterminata sau pensionar NU se mai retine contributia de 10,5% cas ci doar 18%impozit si 5,5%sanatate....am intrebat un contabil si mi-a zis ca nu sunt obligat sa retin si cei 10,5% ca nici programele de la finante nu le permit sa nu retina aceasta contributie desi persoana respectiva este pensionara.
ms:">