avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 553 soluții astăzi
Forum Activitate inalucan

Activitate inalucan

Multumesc pentru raspunsul dvs.
Daca societate de asigurari nu detine unul dintre actele pe care le-ati enumerat, sau daca nu sunt dispusi sa il puna la dispozitie, cum se procedeaza mai departe?
In urma cu trei ani a avut loc un accident. Cel care a fost gasit vinovat avea alcoolemie 0,7%.
La politie i s-a cerut polita RCA (fiind vinovat). Aceasta polita a fost data pagubitului.
Dupa trei ani, cel care a fost vinovat si a cedat polita RCA, a primit invitatie la reconciliere de la societatea la care a fost facuta acea polita RCA.
As vrea sa stiu
- in care articol de lege scrie ca polita rca nu e valabila in acest caz (alcoolemie).
- daca nu era valabila polita rca, de ce i-a mai fost ceruta? cel care a produs accidentul ar fi trebuit sa asigure reparatia (credeti-ma ca suma ceruta este imensa pentru un accident in care s-a constat la fata locului ca este avariata bara de protectie)
- dupa parerea unui specialist, ca si concluzie, acea suma trebuie platita imediat firmei de asigurari?

Multumesc anticipat pentru raspuns
Discuție Gestionar
Va rog sa-mi spuneti si mie daca o persoana angajat in functia de laborant informatica poate avea sarcina de gestionar cu drept de semnatura, intr-o unitate de invatamant, Mentionez ca acea persoana nu are studii de specialitate (nici macar liceu economic).
Răspuns la discuția retineri salariale
La ambele probleme cei de la scoala sunt de alta parere si acum imi retin acei bani, tocmai asta este problema ca imi fac doua retineri din salariul si asa micsorat cu 25%
Sunt profesor si in vara mi s-a calculat salariul gresit din doua motive:
- nu s-au retinut cei 25% din banii de concediu (desi mie mi se pare ca e legal acest lucru, dar acesta este alt subiect)
- mi s-au dat banii pentru gradatie de merit cand aceasta se terminase in iulie
Acum se corecteaza greselile prin retineri din salariu.
Una dintre probleme este ca nu am semnat nimic, nici daca sunt de acord, nici in cate rate as fi dispusa sa platesc. Mi s-a "oferit" fluturasul.
A doua problema este ca ambele retineri reprezinta in jur de 45% din net. Am cautat in codul muncii insa nu sunt lamurita daca este legal sau nu sa faca asta.
In cazul in care este legal sa mi se retina, sfatuiti-ma daca am dreptul sa depun o cerere catre director, astfel ca retinerile sa poata fi date in mai multe rate.
Va multumesc!