avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 508 soluții astăzi
Forum Activitate pacaliciosu

Activitate pacaliciosu

Va multumesc pt raspuns.
Este vina mea ca nu sunt asigurat, cu siguranta.
Totusi, aceasta notificare( implicit acest dosar) trebuie sa se bazeze pe ceva palpabil, nicidecum pe ce a spus cineva.
Am dreptul sa cer ( asiguratorului) in scris dovezile in baza carora el i-mi imputa aceasta suma?....este obligat sa-mi raspunda in vreun termen legal?
Cat timp am la dispozitie de cand am primit aceasta notificare ca sa intreprind vreo actiune legala?
Daca tot a platit firma de asigurare pentru el, nu era normal sa-mi plateasca si mie daunele (( spart pereti, faianta, teva, etc...))pentru ca nu eu aveam apa pe pereti deci nu era interesul meu (tot deranjul meu fiind din cauza nevoilor lui?)
In fine....nu ma intereseaza sa-mi plateasca cineva ceva....am facut tot ce am facut doar din bun simt ca sa-l ajut.....vreau doar sa scap de acesti jepcari fara scrupule care fac dosare fara nici o baza legala.
Buna ziua
''Conform declaratiilor inundatia a fost de la ap superior nr 43'' Asta scrie in notificare. Noi stam la 44 si noi nu am dat nici o declaratie, neavand nici o solicitare in acest sens din partea nimanui.
Conform declaratiilor cui????
Nu era normal sa vina asiguratorul sa-mi bata la usa si sa vada, sa faca poze ....ceva...orice.......in baza a ce ma notifica ca am de plata?
Cum demonstreaza asiguratorul ca a fost de la mine din casa si nu de pe coloana daca eu nu am stiut de existenta lor pana astazi ....prin aceasta notificare?
Legea permite sa obligi pe cineva la plata fara nici o dovada in acest sens?....doar asa pe ochi dulci??? si pe ce presupune vecinul? doar ca apa a curs de sus?
Nu sa inundat ca am uitat eu apa deschisa sau ca am actionat cu neglijenta intr-un fel anume.
Ma repet inca odata, poate nu am avut o exprimare buna....defectul era in ''interiorul blocului'', in dreptul meu, NU la mine in casa.#-o


Buna ziua.
Acum vreo 3-4 luni, sa fisurat teava de apa rece de la bucatarie , in perete, unde se face legatura cu coloana principala de alimentare cu apa a blocului. ( nu in apartamentul meu ) si tasnea un firicel de apa , care prelingandu-se pe perete l-a inundat pe vecinul de jos, acesta avand o pata de apa pe tavan in hol si sufragerie.
La sesizarile lui, am spart faianta la noi, si am remediat problema cu toate ca era legat de coloana principala comuna de apa.
Problema este ca acest vecin si-a ''zugravit'' cele 2 pete prin asigurator
Astazi am primit notificare de plata in valoare de 3521 lei de la asiguratorul vecinului.
1. Este o valoare exorbitanta pentru 2 pete de apa
2. Teava cu pricina nu era la mine in casa si nici defectul nu era la mine in casa, ci in zona de spatiu comun.
3. In procesul verbal de notificare, scrie : conform declaratiilor inundatia a fost de la ap superior nr 43 . Noi locuim la 44

Este normal sa ni se impute noua cheltuielile lui de zugraveala, daca defectul nu a fost la noi in casa ci legat de teava comuna de alimentare?
Noua cine ne plateste faianta sparta si tot ce am cumparat ca sa rezolvam problema?
Cum de sa ajuns la o asemenea suma pentru 2 pete de apa?
Cu 3-4 zile inainte de incident, sau facut reparatii de inlocuire a tevii de alimentare cu apa recela subsolul blocului, pana la intrarea in coloana.( de aici si defectul). Nu era normal ca aceasta cheltuiala sa se impute eventual asociatiei de proprietari?

Va multumesc.

Răspuns la discuția Vecin foarte agresiv
Buna Seara!
Astazi am fost la sectie pentru o noua confruntare.
Ofiterul care ne-a preluat, cunostea cazul, precum si personajul in cauza.
In fine, dupa ce am declarat iarasi fiecare cum a considerat ca sa intamplat, ....ne-a ''consiliat'' ........ fara nimic scris
Am reusit sa-i smulg promisiunea de fata cu ofiterul respectiv, de a-mi lasa copii in pace ( promisiune care oricum nu cred ca face 2 bani ) si am plecat acasa ''impacati''
De la incident, ....se vede o schimbare in bine a vecinului, nu stiu daca de frica mea sau pentru ca a inteles ceva.( adica nu mai iese din casa aproape deloc...zici ca sa mutat... :) )
O ultima intrebare totusi , inainte de a inchide acest post, aceasta si pentru alte persoane care se afla in situatii asemanatoare mie :
Daca se repeta....a-si vrea sa fiu pregatit din timp.....la ce sa fiu atent? Sa montez o camera video, sau ce altceva a-si putea face ??? ma refer preventiv ....adica ceva care sa-i dea de inteles ca nu am uitat si ca monitorizez situatia.

Va multumesc pentru ajutor si pentru raspunsurile prompte.
Răspuns la discuția Vecin foarte agresiv
Multumesc pentru raspuns dar sunt absolut paralel cu tot ceea ce inseamna legislatie , drepturi,...etc.
1. Este normal sa nu fiu lasat sa depun plangere de catre ofiterul de serviciu?
2. Respectiva persoana, este fost muncitor necalificat si actualmente paznic. Dar plangerile lui sunt facute sunt absolut '' ca la carte'' ( adica este cineva avizat in spatele lui )
Luni o sa ma duc sa incerc iarasi sa depun o plangere. Vreau sa stiu cum ar trebui sa formulez si ce anume ar trebui sa contina plangerea astfel incat sa pot atrage atentia autoritatilor de pericolul pe care-l prezinta acest om pentru siguranta copiilor mei .

Va multumesc
Buna seara.
Am un vecin foarte agresiv, care din nefericire a inceput sa-si verse furia pe copii mei prin injuraturi, amenintari,iar asta seara a aruncat cu apa rece pe fetita care se juca si a alergat pe sub balconul lui.
Ne-am luat la harta, cu cateva tente de violenta fizica, dar indrumat de cineva avizat nu a iesit din casa ( locuim amandoi la parter fata in fata) si a zburat un ghiveci catre mine si catre sotie ( ea fiind atinsa ) , ma amenintat cu foarfeca de tuns gardul viu, plus multe alte amenintari si injurii.
Probleme ar fi multe dar ma intereseaza strict cea legata de copii, carora le este frica sa mai intre in scara/casa.
Am fost la sectia de care apartinem, dar ofiterul de acolo , care avea si calitate de mediator,ne-a propus o confruntarecu care am fost deacord, dar a ''refuzat'' sa ne ia declaratii atat mie cat si lui, indrumandu-ne sa venim luni daca vrem sa continuam.
Mentionez ca vecinul era in stare de ebrietate , lucru observat si confirmat de ofiterul care ne-a preluat.
Acum.....eu lucrez foarte mult si nu pot fi in fiecare zi cand o ia nebunul pe aratura....si am senzatia ca nu ma mai pot abtine....
Ce solutii am ca sa scap de acest om care-mi face viata calvar atat mie cat si copiilor mei ?
Sper ca am postat in sectiunea care trebuie.

Va multumesc.Buna ziua!
Au venit rezultatele... :( (si anume 0.95 respectiv 0.8 )
Cam mare diferenta pentru o ora......dar asta este
Sa inteleg ca un an si ceva pot sa ma bucur de locul din dreapta?
Si toate aceste variabile depind de cine sau de ce anume?
Mentionez ca cooperarea a fost deplina, si tot odata sunt unic intretinator al familiei.
Sa inteleg ca fiind undeva pe linga limita, pentru a avea sanse mai favorabile trebuie sa caut un avocat specializat in astfel de probleme?

Multumesc
Buna ziua
Din nefericire, am devenit un mic infractor .
Aseara in jurul orelor 23 am fost oprit in trafic pe raza judetului Calarasi, si am fost gasit cu o alcolemie de 0.43 . A urmat evident recoltarea probelor(prima pe la pe la ora 00, si a doua pe la 01.)
De baut am baut intre orele 13-18, 1 bere, si cateva pahare de vin, dupa are am dormit de la 18 pana la ora 22 cand am plecat.( de mancat nu am mancat nimic in tot acest interval )
La probele de sange , din experienta dvs, panta o sa fie ascendenta sau descendenta?
Trebuie sa mai tin legatura cu agentul care ma oprit?
Cu siguranta cred ca o sa fie penal...dar unde o sa se judece dosarul? in Bucuresti (unde am domiciliul ) sau in Calarasi ?
La ce trebuie sa ma astept si ce pasi trebuiesc urmati pentru o solutionare ''onorabila'' a acestui incident?
Va multumesc pentru raspunsuri.

Multumesc pentru raspuns. Proprirea chiar a fost pusa in aplicatie. Am avut norocul sa gasesc in sfarsit acel contract....si am rezolvat situatia. Sa recalculat nu stiu ce, am avut cateva penalitati, pe care le-am achitat integral....si am scapat.