avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 507 soluții astăzi
Forum Activitate lacrimidedor

Activitate lacrimidedor

Am imprumutat unei persoane o suma de bani acum un an, pe baza unei chitante de mana.Pesoana respectiva nu mai binevoieste sa-mi inapoieze acesi bani sub pretextul ca nu-i are. Doresc sa stiu care este calea legala pentru recuperarea sumei si cum trebuie sa procedez?Care sunt pasii de urmat?
1.sa fac o plangere la politie pentru inselaciune?
2.sa fac o plangere la instanta?
Cu multumiri
Răspuns la discuția Pensie alimentara
Mii de multumiri, mi-ati fost de un real folos!
Răspuns la discuția Pensie alimentara
Multumesc pentru raspunsul acordat.
As vrea sa stiu , in ce conditii tatal ar putea obtine copilul, deoarece ma ameninta tot timpul ca imi va lua copilul, sub pretextul faptului ca nu vrea sa fie dat in judecata pentru stabilirea unei pensii alimentare.Aceasta, deoarece mi-a propus pe cale amiabila o suma , dar fara semnarea unui act legal care sa o consfinteasca,aceasta situatie fiind incerta pentru copil. Veniturile lui de medic specialist, nu i le cunosc , iar el nu accepta nici un act de recunoastere a pensiei.
Cum ma invatati sa procedez? Cum e mai bine?
Cu mii de multumiri
Sunt mama unui copil nascut dintr-un concubinaj cu un cetatean francez.Mentionez ca tatal si-a recunoscut acest copil nascut in Franta.M-ar interesa;
1.Care este calea legala de obtinere a pensiei alimentare?
2.As putea sa solicit acest drept de aici din Romania?
3.Ce acte imi sunt necesare si cum as putea sa procedez ca sa nu fiu obligata sa ma deplasez in Franta?
4.Este necesara angajarea unui avocat?
Cu multumiri
Mama romanca a convietuit cu tatal copilului in Franta, rezultand un copil nascut in Franta. Pe certificatul de nastere a copilului figureaza numele tatalui francez.
Acum mama si copilul sunt in Romania, fara posibilitati de intretinere.

1.Doresc sa stiu daca mama si copilul pot calatori din Romania in Franta fara acordul tatalui (specific ca parintii copilului nu sunt casatoriti).
2.Daca tatal nu-si onoreaza obligatiile de intretinere a copilului, cum se poate obtine pensia alimentara?
Acum caitiva ani am vandut o Dacie.Singurul act facut a fost unul de mana intre mine si cumparator.Intre timp respectiva persoana nu mai este de gasit, avand in posesie si certificatul de inamtriculare al masinii. Ceea ce detin este contractul de vanzare cumparare al masinii.Va rog sa-mi precizati care ar fi calea legala sa pot radia masina, sau care ar fi alta modalitate.
Cu multumiri
Răspuns la discuția drept familial
Multumesc mult de tot pentru raspuns.O seara linistita.
Oprea Alina
Discuție drept familial
Sunt de nationalitate romana si traiesc in Franta, in concubinaj cu un catatean francez.Urmeaza sa nasc luna viitoare.Doresc sa stiu daca vreau sa ma reintorc in tara cu copilul, imi va trebui acceptul tatalui? Subliniez ca isi recunoaste copilul.
Cu multumiri
Oprea