avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 544 soluții astăzi
Forum Activitate Razvan1970

Activitate Razvan1970

Va multumesc pentru raspuns.
Revin cu cateva precizari: la intocmirea actului la notar, am solicitat inscrierea in CF a promisiunii de vanzare catre mine. Deci, dupa umila mea parere, nu mai poate sa vanda terenul catre altcineva. Pe de alta parte, nu are de unde sa faca rost de banii primiti ca avans (nu mai vorbim de dublul sumei). Pe mine m-ar interesa sa cumpar terenul promis (intreaga suprafata) de la el, dar fara sa platesc portiunea ocupata de drumul respectiv. Cat de legala ar putea fi aceasta cerere?
In urma cu cateva luni am intocmit un antecontract de vanzare cumpare aferent unui teren intravilan (eu in calitate de cumparator). Pe langa alte clauze au mentionat teremnul de 15 martie ca termen limita pana lacare sa se incheie contractul. In urma semnarii antecontractului, impreuna cu vanzatorul am pornit la treaba, adica sa delimitam colturile terenului, conform planului cadastral. Nu mica mi-a fost mirarea cand am vazut ca pe terenul propus spre vanzare, trecea un drum comunal, este drept, nu asfaltat, dar bordurat si pregatit pentru asfaltare. Am rugat vanzatorul sa rezolve impreuna cu primaria si ulterior sa semnam actele finale. A fost nevoie sa mai facem o prelungire a antecontractului intru-cat pe vanzator nu prea il intereseaza problema iar primaria nu "misca" nimic. Am ajuns la capatul rabadarii si vreau sa-mi recuperez banii dati avans catre vanzator, conform celor scrise in antecontract, adica dublul sumei date ca avans, avand in vedere ca terenul propus spre vanzare de el nu corespunde cu ce este pe teren (asa cum am spus, o latura a terenului este ocupata de un drum comunal, gresit trasat de cei de la primarie). Ce ma sfatuiti sa fac? ce sanse am sa il dau in judecata si in cat timp pot sa-mi recuperez banii?
Maine trebuie sa semnez (in calitate de viitor cumparator) un Antecontract de V-C pentru un teren. Imi poate recomanda cineva un Birou Notarial in Militari?
Va multumesc pentru raspuns. Maine trebuie sa merg la un Birou Notarial (nu este stabilit unde inca, trebuie sa ma inteleg cu vanzatorul, in tot cazul undeva in Militari - daca puteti sa-mi recomandati un Notar bun este bine-venit) si aveam aceste probleme care ma apasau. Va multumesc inca odata.
Se pot trece in antrecontractul de vanzare cumparare pentru un teren, cateva conditii cum ar fi: eliminarea unor daramaturi/umplerea cu pamant a terenului; bornarea terenului pana la realizarea contractului final de v-c. Deasemenea, ce se poate stipula in cazul in care nu se realizeaza acestea: se poate anula antrecontractul sau plateste vanzatorul daune? Deasemenea, se poate stipula in antrecontract ca vanzatorul certifica ca pe sub teren nu trece nici o retea de utiliatati?