avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 782 soluții astăzi
Forum Activitate acatia

Activitate acatia

Răspuns la discuția Probleme card
Va multumesc pentru raspunsuri. Daca fac contestatie la executare dobanzile si celelalte penalizari vor merge inainte sau vor fi inghetate la cele de la ora actuala (la data infiintarii popririi) ?
Discuție Probleme card
Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati cu ceva sfaturi pentru rezolvarea unei probleme.
In anul 2011 ma trezesc la locul de munca cu 2 tipi care vroiau sa-mi prezinte anumite pachete financiare ale unei anumite banci. Mai precis acest card de cumparaturi. Mentionez ca cei doi nu erau angajatii bancii, ci de la o alta firma (care probabil se ocupau cu vanzare de produse door-to-door ca aveau o vrajeala de mama-mama) si probabi de asta a apelat si banca la ei.. In prima faza i-am dat afara din birou, dar dupa ceva timp s-au intors insistand sa-mi prezinte acest card. In final am semnat cererea de emitere card si adeverinta de venit. Cardul l-am primit prin posta la locul de munca. La inceput l-am folosit de cateva ori, returnand sumele in totalitate nu mi-am dat seama in ce mod aveau ei sa calculeze dobanzile si celelalte costuri in cazul unei plati lunare. Cand am consumat o suma mai mare au inceput problemele. La plata lunara a ratelor, fata de alte carduri la care platesti o suma minima (dobanda in functie de suma cheltuita) iar daca ai posibilitatea sa mai dai ceva in plus .. bine daca nu mergi cu suma minima mult si bine ... la "camatarii" astia cu gulere albe mi-au stabilit ei o suma asemanatoare cu o rata la un credit, de parca eu am facut credit cu rambursare intr-un anumit interval si cu desfasurator de plata. Le-am platit si in coditiile astea in afara de doua luni (neconsecutive) in care nu am depus cat vroiau ei ci cam cat sa acopere dobanda sumei folosite. Dupa alte cateva luni din curiozitate ma uit pe un extras de cont si gasesc ca 80% din suma pe care o plateam lunar reprezenta penalitati pentru lunile in care am platit mai putin. din acel moment le-am spus atat telefonic cat si pe mail ca daca nu-mi trimit contractul cardului nu le mai platesc nimic, la care un reprezentant al bancii imi spune pe un ton de misto ca "nu am niciun drept sa cer asa ceva, si oricum nu o sa castig niciodata in relatia cu banca". Dupa ceva timp am primit o copie dupa cererea de emitere a cardului si cateva extrase de cont, nici urma de contract. Acum ma trezesc la serviciu cu poprire de 1/3 din salariu, sustinand ei printr-un birou de executori ca este conform contractului de credit, contract care mie nu mi-a fost trimis, iar suma de plata este de doua ori mai mare decat suma cheltuita initial, asta dupa ce le-am platit pana acuma suma utilizata. Va rog sa ma sfatuiti ce-as putea sa le fac nemernicilor astia din punct de vedere legal, ca ilegal .... stiu eu ce le-ar trebui! Ma intreb, de ce camatarii astia din strainatate au voie sa functioneze si camatarii nostri (adevarat neinregistrati fiscal) nu au? Deci asta sa fie rezolvarea, dai ceva impozit la stat si ai voie sa faci ce vrei in tara respectiva? Oare a avut dreptate smecherul ala de la banca si noi suntem sclavi lor in tara noastra? Nu mai avem nici un drept decat obligatii? Sa nu nu ma intelegeti gresit, nu vreau sa fug de plata banilor pe care i-am folosit, dar sa-i platesc in niste conditii si cu niste dobanzi normale nu dupa bunul plac al unor nemernici!!!!
In speranta ca nu v-am plictisit cu problema mea, va rog un raspuns din partea specialistilor.

As mai avea o problema. Un prieten are un magazin si se confrunta cu aceeasi problema. Vin tot felul de insi care isi parcheaza masinile in fata magazinului lui, iar cand vin distribuitorii nu au unde opri sa descarce marfa. I-a rugat sa nu mai parcheze acolo macar pana la o anumita ora, dar a primit acelasi raspuns " e strada, e spatiu public". E disperat tipul. Va rog daca stiti vreo reglementare juridica sa ne ajutati.


Va multumesc pentru raspunsurile dvs.
@Happyend: Cred ca in tara asta , locuita de acest popor ar trebui reglementat prin lege ce inseamna "folosinta spatiului public", pentru ca vine un smecher care isi parcheaza toata autobaza lui si ceilalti stau si se uita pentru ca nu au ce face din punct de vedere legal. Noi nu avem bunul simt si nu ne intereseaza de cei de langa noi. De asta s-a ales prful de tara asta, pentru ca tot ce s-a furat au fost "publice". Cat despre invocarea acestui principiu de "primul venit, primul servit" fata de locatarii imobilelor in fata carora iti parchezi masina nu prea ai cui sa-i zici, ca iti gasesti masina zgariata sau cu rotile taiate.Iar despre cei care au cate 4-5 masini eu as fi fost de parere sa inchirieze un teren unde sa parcheze 3-4 masini si sa pastreze 1 in fata blocului, ca oricum nu umbla cu toate in acelasi timp. Dar suntem in Romania si asta spune totul.
@ynocentta: Este strada pe care locuim, nu spatiu utilizat drept loc de parcare. Autoritatile ar fi trebuit macar sa puna sens unic, pentru ca seara e jale sa circuli pe aceasta strada. De fapt cam la fel e peste tot.
As mai avea o problema. Un prieten are un magazin si se confrunta cu aceeasi problema. Vin tot felul de insi care isi parcheaza masinile in fata magazinului lui, iar cand vin distribuitorii nu au unde opri sa descarce marfa. I-a rugat sa nu mai parcheze acolo macar pana la o anumita ora, dar a primit acelasi raspuns " e strada, e spatiu public". E disperat tipul. Va rog daca stiti vreo reglementare juridica sa ne ajutati.
Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati cu un sfat sau o indrumare in rezolvarea unei probleme. Pe strada pe care locuiesc am un vecin, care nu locuieste cu mine in bloc, si care are patru masini si le parcheaza in fata scarii noastre. Cei care venim mai tarziu de la job nu mai avem unde parca si trebuie sa cautam loc de parcare in fata altor blocuri si de aici apar discutii cu locatarii imobilelor respective. Mentionez ca niciunul de pe strada nu avem loc concesionat deoarece strada este considerata loc public. Am avut o discutie cu individul asta si a venit cu afirmatia ca "e loc public si fac ce vreau". Public, public, dar doar pentru unii? Asa ca va rog sa ma sfatuiti ce ar trebui sa fac.
Va multumesc.
Va multumesc frumos atat dumneavoastra cat si avocatilor care raspund la solicitarile noastre.
Sarbatori fericite!
Buna ziua,
Ca sa fiu clar de la inceput eu am in desfasurare doua credite sa zicem la banca 1 si la banca 2, deoarece nu am voie sa dau nume.
Incercand, in urma cu cateva luni, sa refinantez aceste doua credite care sunt in desfasurare, la o alta banca sa zicem banca 3, au inceput sa apara problemele. In momentul verificarii dosarului de refinantare de catre banca 3, am fost anuntat ca apar in black list-ul bancii 2 pentru un credit din 2006-2007, si unde am un credit ipotecar in desfasurare, introdus de Societatea de Asigurari a bancii respective, ca persoana cu risc maxim in vederea acordarii creditelor. Am solicitat celor de la banca 3 sa-mi explice mai clar despre ce e vorba si mi s-a spus ca apar ca o persoana care a luat credit si nu l-a mai rambursat, deci eu nu mai am dreptul de a face credit la nici o banca. M-am dus la Societatea de Asigurari a bancii 2 sa cer explicatii pentru acesta lista. Am primit o adresa din partea Societatii de Asigurari care stipuleaza ca din partea lor nu am nici o restanta si nu ar trebui sa fiu in lista aceea, sugerandu-mi sa merg la banca mama. Acestia mi-au spus ca ar fi fost o intarziere mai mare de 30 de zile la plata unui credit din 2006-2007pe care eu l-am avut la ei, dar care nu justifica deschiderea unui dosar de dauna deoarece nu a fost o intarziere mai mare de 90 de zile.Acest credit l-am achitat integral in anul 2007.Mi-au raspuns ca din punctul lor de vedere nu ar trebui sa ma aflu in lista aceea.
La solicitarea mea de a face corectia in blacklist si sa fiu sters daca nu sunt motive sa ma aflu acolo a inceput ''meciul de ping-pong" unde eu sunt mingea, si anume sunt trimis dintr-o parte in alta dar fara nici un rezultat. In cele din urma m-am adresat centralei bancii 2 in a carei lista ma aflu, in data de 01.11.2010, de la care nu am primit niciun raspuns tot timpul motivand ca acest caz e in lucru. Mentionez ca din anul 2007 am mai facut credite, inclusiv la banca 2, la care acum apar in blacklist, dar nu am fost respins niciodata pe motiv ca as figura in biroul de credite sau in liste de risc bancar.
A doua problema si culmea tot cu aceeasi banca 2 a aparut in data de 22.11.2010, cand am fost anuntat telefonic de o doamna ca sunt restantier de 41 de zile pentru suma de 1.87 de lei si ca sunt raportat la biroul de credite. Asta chiar a pus capac la tot.
Am cerut sa ma lamureasca si pe mine cineva pentru urmatoarele:
- de ce nu am fost notificat cu privire la dosarul de dauna si raportarea mea in blacklist la data respectiva.
- de ce sunt trimis dintr-o parte in alta fara ca nimeni sa-mi explice cine si de ce nu se poate opera modificari in aceasta lista neagra, daca din partea bancii si a Societatii de Asigurari tot a bancii lor nu ar trebui sa fiu acolo.
- de ce apar restantier cu suma asta derizorie de 1.87 lei si de ce nu am fost anuntat in timp util, atata timp cat eu am platit cand a fost cazul si penalizari si orice mi s-a cerut. In urma unui calcul sumar am pierdut cateva mii de lei de la data de cand se efectua refinantarea creditului daca nu aveam problemele astea cu aceasta banca 2 de tot kkt. Sincer mi se pare ingradirea dreptului meu de a alege sa-mi refinantez creditele unde vreau si cand vreau, facand in asa fel sa nu pot pleca de la ei catre alta banca.
Sper sa primesc un sfat avizat care sa ma ajute se clarific toate aceste probleme, iar cei care sunt vinovati sa suporte consecintele.
Ar fi trebuit dau numele bancii, ca sa afle si altii de ce sunt in stare astia dar respect regulile forumului dumneavoastra. Mentionez ca am trimis reclamatii pe mail si la OPC, ANSPDCP, APC, dar de la care nu am primit nici o confirmare de primire cu nr de inregistrare.


Va multumesc, astept sfaturi din partea dvs.