avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 561 soluții astăzi
Forum Activitate Flaviu81

Activitate Flaviu81

Eu mi-am facut o internare de o zi ca sa-mi fac investigatii, ma durea foarte tare pieptul, in special in zona inimii! Speram sa nu am o coasta rupta care sa-mi apese inima si din fericire, asa a si fost! Medicul legist a spus ca va mentiona in certificatul meu medico-legal "ca acuz dureri in zona pieptului si a spatelui". Familia care era cu mine in masina si-au luat avocat si acum asteapta ca sora lor sa iasa din Spital (are fractura de tibie si peroneu, a fost cu deplasare si deabia luni 11 decembrie i-au dat jos greutatile. Spunea doctorul ortoped ca trebuie sa stea piciorul in gips inca 4 luni! :(
Din cate stiu eu voi primi o despagubire de 75% din valoarea masinii! Sper sa-mi recuperez cheltuielile cu platforma (550 ron), cheltuielile de transport, ochelarii mi i-a spart airbagul, mi-am facut altii si am pastrat chitanta!
Sper sa inceapa o data procesul, familia vatamata sa fie despagubita si sa se termine totul ca sa putem sa o luam de la capat!
Va multumesc foarte frumos pentru raspunsul dumneavoastra!!!!!
Eram in stare de soc si nu m-am gandit la acest aspect! Cand imi cumpar alta masina, urmatorul pas este sa cumpar 2 camere video! Dar e bine ca apar pozele in 3 ziare! Va multumesc frumos!
Va multumesc foarte frumos pentru raspuns! Desi trebuia sa fiu cel mai lezat in urma acestui accident, am scapat fara leziuni. Aveam dureri foarte mari de piept, spate si la muschii de deasupra genunchilor. Deoarece ma durea pieptul in zona plexului si a inimii, mi-am facut o internare de o zi pentru a fi consultat de un cardiolog (credeam ca este o coasta fisurata care imi apasa inima!) si de un oftalmolog pentru a-mi prescrie alti ochelarii (ochelariii mi s-au spart cand s-a deschis airbagul!) Am avut o singura vanataie din cauza centurii, am fost foarte ocupat (am adus masina avariata in localitatea de resedinta, am vizitat la spital in Alba persoanele vatamate care se aflau la mine in masina, am fost prezent la capela si la inmormantare). Am fost la medicul legist la 8 zile dupa accident, vanataia disparuse intre timp). Incepand de ieri, au disparut si durerile! Imi pare foarte rau de ce s-a intamplat, cunosc aceasta familie din 1996. Ei spun ca sa nu-mi fac nicio grija, ca nu a fost vina mea, ca nu eu am intrat pe contrasens si ca si eu sunt o victima ca si ei! Groupama este firma la care are RCA soferul vinovat. Am deschis un caz la aceasta firma, a venit un inspector, a vazut masina si a zis ca este dauna totala. Reprezentanul Groupama mi-a spus ca voi fi despagubit doar dupa ce se stabileste cine a fost soferul vinovat, clientul lor sustine acum ca a fost impins de alta masina in mine!
Pe data de 19 noiembrie am avut parte de un accident grav de circulatie. Un sofer a intrat pe contrasens si a intrat in masina pe care o conduceam! In masina mai era o familie de 3 persoane (ne cunoastem de 21 de ani!), mama lor, a decedat in salvarea care a luat-o de la locul accidentului. Ma ingrijoreaza anumite aspecte: 1) de la Politie am primit doar o Autorizatie de reparatii, nu mi-au solicitat o declaratie si nu mi-au oferit o copie a procesului verbal 2) la locul accidentului erau 2 linii continue, duminica 3 decembrie am trecut pe acolo si era o singura linie intrerupta 3) am solicitat firmei de asigurari a soferului vinovat sa vina sa evalueze daunele produse. Mi-a spus ca este dauna totala. Cand am intrebat in cat timp voi primi banii, mi-a spus ca soferul care este asiguratul lor a spus ca a fost impins de alta masina in mine si ei asteapta sa se clarifice problema! Ce ma sfatuiti sa fac?! Paguba ca paguba, dar ma tem sa nu ma acuze ca eu as fi responsabil de accident! [ link extern ]
As dori sa cumpar o masina adusa din Germania! Daca o voi cumpara inainte de 1 februarie 2017 va trebui sa platesc timbrul de mediu sau acest lucru depinde doar de data la care ma decid sa o inmatriculez???
"Conform unui amendament adoptat în Comisia de buget a Camerei Deputaţilor, legea va intra în vigoare în data de 1 a lunii imediat următoare publicării în Monitorul Oficial. Întrucât o astfel de lege este publicată de regulă într-un interval de numai câteva zile, timbrul de mediu nu va mai fi plătit începând din 1 februarie 2017."
"'(4) Asigurătorul RCA are obligaţia să comunice în scris asiguratului şi păgubitului intenţia de a desfășura investigaţii privind producerea accidentului, în termen de maximum 5 zile lucrătoare de la data avizării daunei.'"
La ce se refera expresia "data avizării daunei" ?!
Va multumesc FOARTE FRUMOS pentru raspunsurile dumneavoastra Qubik si legalservnet!
Desi ne-am inteles sambata sa le dau 1000 de ron si soferul si sotia lui au fost de acord, nu am mai apucat sa le dau bani deoarece duminica m-au sunat si mi-au spus sa le dau 2000 de ron!
Astazi m-am intalnit cu soferul celeilalte masini ( m-a rugat sa-i dau o copie a talonului masinii mele deoarece are nevoie cand se va intalni cu constatatorul). L-am intrebat cum se simte el si sotia lui, mi-a spus: "Ea este mai nasol, stai linistit la oricine se poate intampla. Despre eventuale despagubiri discutam dupa ce se aseaza lucrurile"
laleaua-neagra a scris:

Polita Rca acopera daunele materiale si vatamari corporale si decese.
In cazul impacarii partilor ( in cazul vatamarilor si decese), compania de asigurari nu despagubeste. Asadar, plata operatiei despre care vorbiti nu trebuie achitata catre unitatea medicala in ziua sau perioada imediat urmatoare efectuarii acesteia.La iesirea din spital, pacientul primeste decontul de cheltuieli care ulterior va fi achitat catre spital de catre:
-asiguratorul RCA
- soferul vinovat daca nu detine o polita rca valabila la data producerii evenimentului
- victima , daca a facut un act de impacare cu vinovatul
Suma de despagbire nu este doar contra-valoarea interventiei chirurgicale,Catre unitatea medicala vor fi achitate toate cheltuielile privind tratarea pacientului (cazare, hrana, materiale , medicamente etc).
Victima are dreptul la despagubire pe cale civila, Aceasta este stabilita in functie de zilele de ingrijiri medicale acordate de IML, de traumele suferite, de eventualele sechele cu care pacientul poate ramane pentru tot restul vietii, infirmitati, cicatrici. etc dar si alte pierderi pe care acesta le poate avea (bunuri deteriorate in urma evenimentului rutier,pierderea locului de munca, pensionarea acestuia prematura, etc)
Cu riscul de ma repeta, dar daca exista un act de impacare, despagubirile la care are dreptul victima , nu vor mai fi achitate de catre asiguratorul RCA.

Ati spus: "Victima are dreptul la despagubire pe cale civila, Aceasta este stabilita in functie de zilele de ingrijiri medicale acordate de IML, de traumele suferite," (am vorbit ieri cu dumneavoastra la telefon!). Pe cale civila, pe cine poate actiona in instanta victima?!
Pe soferul vinovat sau pe firma de asigurari?
Cine suporta cheltuielile de judecata si daunele?!
Va multumesc foarte frumos pentru raspunsul dumneavoastra!
Sa presupunem ca ma dau in judecata, ma expun unui risc de a le plati cheltuieli de judecata? Daca s-ar interna in spital (asa cum m-a amenintat!), va trebui sa platesc eu zilele de spitalizare?!
cioan a scris:

Va recomand sa nu-i dati niciun leu. Victimele au fost transportate la spital cu ambulanta. In asemenea cazuri spitalul este obligat sa anunte politia. Se va deschide un dosar penal care se va clasa intrucat aproape sigur niciuna ditre victime nu va avea nevoie mai mult de 90de zile de ingrijiri medicale acordate de medicul legist. Eventuala plangere penala cu care va ameninta nu are vreun efect. Eventualele pretentii le poate solicita pe cale civila.
ing. Ioan Ciobanu

Va multumesc frumos domnule ing. Ioan Ciobanu!
Credeti ca daca ma vor da in judecata pe cale civila, va trebui sa le platesc daune?!
Astazi am discutat cu o doamna avocat (imi spunea ca deoarece am RCA si nu am consumat alcool, firma de asigurari se ocupa de daune), am discutat si cu un inspector de asigurari care mi-a spus exact acelasi lucru! Am intrebat si cine va suporta costul eventualelor zile de spitalizare, mi-a spus ca firma de asigurari si sa stau linistit!
Mie imi pare foarte rau de situatia de care EU sunt vinovat 100% dar....din nefericire, nu pot da timpul inapoi! :(