Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!
Referitor la grila ,atat de dezbatuta, cu privire la omorul simplu si omorul calificat in cursul de dr penal special scris de Ketty Gruiu si Adriana Voicu la comentariul literei d art. 175 se spune: ''.....Starea de neputinta a victimei de a se apara trebuie sa se datoreze unui factor exterior activitatii faptuitorului,adica sa nu fi fost provocata de acesta - deoarece eventualele acte de natura sa puna victima in neputinta de a se apara apar ca acte de pregatire, atragand incidenta agrvantei prevazute in art 175 lit a C .pen'', ( in sprijin vine cu o decizie a T.S., dec.pen. nr. 55/1982,CD 1982P. 293( culegere de decizii)--cursul din care am citat este cel publicat la Universul Juridic in 2010 pag.107 ).... mie ..."personal"... imi pare omor calificat in ciuda tuturor parerilor contrare exprimate aici ( dar sustinute de Udroiu , Toader etc)
Chiar nu stie nimeni cand se afiseaza pe net rezultatele la grile, notele? De asemeni, am cateva intrebari despre cum se corecteaza , daca stie cineva. Daca la o intrebare sunt 2 raspunsuri corecte si nimeresti doar unul se puncteaza ceva? Si daca la o intrebare este 1 raspuns corect pe care il bifez, dar mai bifez o varianta pentru ca asa cred eu, raspunsul se ia in considerare sau se anuleaza? Mersi anticipat :)
Inainte sa iti poti permite luxul de a minimaliza si evalua dificultatea unei grile ar trebui sa consulti cu multa seriozitate DEX-ul lb. romane. (aveai, treceai... se scriu fara cratima). mult respect
Buna Radu, ti-am trimis ceva pe mail
Simluk www.inppa.ro -> Examene -> Examen de primire in profesie -> Octombrie 2012.
Aici gasesti Hotararea nr. 04/2011 care contine tematica.