Am citit legea dar nu am identificat nimic din ceea ce mi se intampla: poza in care aparem impreuna(fata lui este acoperita) a fost facuta de el acu cca 6 ani, apoi scanata si postata pe acel site de socializare. Administratorii site-ului m-au asigurat ca ii vor bloca accesul in baza IP-ului iar in cazul demararii unei anchete, vor colabora la solutionarea acesteia prin furnizarea informatiilor pe care le au(date de logare, IP). Acum ma astept ca fie s afoloseasca alt calculator pt a-si face alt cont, fie sa posteze pe alt site fara ca eu sa stiu pe care. Avand in vedere ca formularea unei actiuni civile presupune o anumita suma de bani, vin si va intreb: o sesizare la Politie nu ar rezolva problema (va reamintesc ca are dubla cetatenie dar nu locuieste in Romania)?
D-l avocat Claudiu Lascoschi,
Legea nr. 161/2003 nu se refera la unele masuri pentru asigurarea transparentei in exercitarea demnitatilor publice, a functiilor publice si in mediul de afaceri, prevenirea si sanctionarea coruptiei?La ce incalcare a legii va referiti?
Probabil asa voi proceda (in 8 dec. ac administratorii site-ului au sters contul iar ieri 9 dec ac, a postat aceeasi poza de pe un alt cont), dar faptul ca e cetatean strain (roman cu dubla cetatenie) si ca domiciliaza in afara tarii noastre, constituie un impediment pentru formularea actiunii civile?
Sa inteleg ca lipsa unei baze legale in acest sens, incurajeaza astfel de atitudini?La telefon, noaptea nu ne mai poate deranja deoarece seara il scoatem din priza iar faptul ca-mi trimite poze pe adresa mea privata, e problema lui. Dar sa posteze pe internet poze...e incalcarea unui drept, cred eu.Ca urmare a interventiei mele la administratorii site-ului, contul reclamat d emine, a fost sters. Problema e, daca din razbunare va posta pe alt site. Chiar nu poate fi oprita o astfel de atitudine?!
Buna ziua,
ma confrunt cu o situatie stanjenitoare care imi afecteaza imaginea. Faptic, fostul meu prieten (e mult spus, ne intalneam de maxim 2 ori pe an si pe care nu l-am mai revazut din decembrie 2006), cetatean strain, de cca 3 ani ma hartuieste cu telefoane nocturne pe fix (ma suna cu numar ascuns si nu spune nimic, probabil ii este sificient ca trezeste toata casa) iar acu 4 zile a postat o poza compromitatoare pe un site de socializare (fata lui este acoperita). Ce proceduri legale exista?Precizez faptul ca in octombrie 2010 mi-a trimis pe email acea poza...era un avertisment.
Va multumesc anticipat pentru eventuala consiliere.