avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 419 soluții astăzi
Forum Activitate ana_frincu

Activitate ana_frincu

Un furnizor ne emite o factura conf art 319alin(18) cod fiscal - factura emisă de beneficiar in numele persoanei impozabile. Factura este de comision si este emisă conf art 292 ali (2)lit(a) pct3 cod fiscal- scutita de TVA fără drept de deducere. Menționez ca societatea noastra este plătitoare de TVA. Cum se înregistrează in D394? Mulțumesc,
Buna seara,
După data nașterii salariata se afla in CM ce depășește cele 42 de zile obligatorii. Aceasta vrea sa renunțe la CM si sa intre in CCC înainte de data de sfârșit a CM. Este posibil acest lucru?
Mulțumesc!
Buna ziua,
Am achizitionat in 2005 un teren si in 2008 o cladire. La vanzarea acestora factura se intocmeste cu TVA sau cu TAXARE INVERSA?
Multumesc,
Răspuns la discuția RADIERE = FALIMENT ??
Informatia ma intereseaza in vederea deducerii tva pentru facturile neincasate.Asadar, daca societatea este radiata si se obtine de la registrul comertul sentinta de unde rezulta lucrul acesta, pot deduce tva -ul pentru facturile ramase neincasate ?
Buna ziua,

Doresc sa stiu daca starea unei societati "DIZOLVARE CU LICHIDARE (RADIERE)" este acelasi lucru cu "FALIMENT". Multumesc anticipat!!
Răspuns la discuția Deducere TVA
Este vorba de o masa de protocol. Asadar, nu pot deduce TVA ul. Corect?
Discuție Deducere TVA
Buna ziua,

O societate comerciala ce inregistreaza pierdere la sfarsitul anului, poate deduce TVA-ul unei facturi ce reprezinta "masa servita cf nota de plata"? Multumesc anticipat!!
Discuție TVA la incasare
Buna ziua,
O intreprindere mijlocie care nu aplica tva la incasare si care achizitioneaza marfuri de la furnizori ce aplica tva la incasare cum procedeaza:
1. Deduce tva- ul facturilor in momentul in care achita facturile respective?
2. Pentru ca este intreprindere mijlocie nu tine cont de tva -ul la incasare, si deduce tva -ul chiar daca facturile nu sunt achitate?
Multumesc!
Cate declaratii rectificative se pot depune, la o luna, pentru D112 ?
Buna ziua,

S-a emis catre un angajat instiintare cu privire la desfiintarea locului de munca si imposibilitatea acordarii unui alt loc de munca in cadrul societatii, cu preaviz de 20 zile lucratoare. Acesta nu se prezinta la servici pe durata preavizului, anuntand societatea ca nu poate venii din cauza nedecontarii transportului, societatea neavand aceasta obligatie.
In acest caz, cum procedeaza societatea?