avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 588 soluții astăzi
Forum Activitate elena_neculau@yahoo.com

Activitate elena_neculau@yahoo.com

Răspuns la discuția Inregistrare marca
Adica depusa la WIPO, nu?
Multumesc mult pentru ajutor, am invatat foarte multe de la dumneavoastra.-
O zi frumoasa!
Răspuns la discuția Inregistrare marca
Multumesc mult pentru completari. Imi pare rau ca nu am vorbit cu dumneavoastra la data depunerii cererii. La acea data am cerut informatii la OSIM si mi s-a spus ca nu ar trebui sa fie probleme daca marca este depusa in Statele Unite.
Ma gandesc, daca invocand aceiasi prioritate OSIM nu imi poate refuza marca la inregistrare in lumina celebrei "Instructiunii de serviciu nr. 5"
Răspuns la discuția Inregistrare marca
multumesc mult.
Răspuns la discuția Inregistrare marca
Recitind raspunsul dumneavoastra, am o nelamurire.
Deci:
Daca solicitantul american nu are nici o opozitie, marca va fi inregistrata la OHIM si va avea protectie si in Romania incepand cu data depunerii cererii la OHIM (adica mai 2014),
iar,
Solicitantul american poate cere in justitie ca marca mea sa fie anulata pentru ca este identica cu marca lui comunitara - marca care este acceptata in mai 2014, invocand ca prioritate cererea depusa in America in decembrie 2013.
In aceste conditii, eu nu pot formula opozitie la inregistrarea marcii comunitare motivand ca marca mea este depusa in februarie 2014? Mi s-ar respinge opozitia pe motivul prioritatii inregistrarii in USA?
Multumesc
Imi cer scuze pentru ca insist dar vreau sa fiu sigura.
Răspuns la discuția Inregistrare marca
In concluzie:
OHIM inregistreaza marca solicitantului american, OSIM inregistreaza marca mea, solicitantul american poate introducere cerere in anularea marcii mele, in conditiile in care dovedeste ca marca lui a fost folosita in Romania, eu, ca titular al marcii inregistrate la OSIM accept marca inregistrata la OHIM, neavand nici o cale de atac.

Multumesc frumos. Raspunsurile dumneavoastra imi sunt de foarte mare ajutor.
Va urez multa sanatate si o seara frumoasa.
Răspuns la discuția Inregistrare marca
Marca depusa la OHIM are inscrise la PRIORITATE urmatoarele:
Statele Unite - numarul cererii depuse la USPTO, data cererii (respectiv 04.12.2013) si status ACCEPTED.
Pe tmview este inscris si PRIORITATE PARTIALA: FALSE

La cererea depusa la OHIM la informatii despre marca apare - data cererii - mai 2014, Statutul marcii - aplicatie pentru examinare, caracter distinctiv dobandit : FALSE.

In data de 04.07.2014 se implinesc 6 luni de la data depunerii cererii la USPTO.

Mi se poate refuza la inregistrare cererea pentru inregistrarea marcii depuse de mine in februarie, in baza acestei cereri?
Adresez o intrebare specialistilor in domeniu.
La inceputul lunii februarie 2014 am depus o cerere pentru inregistrarea unei marci. La acea data, in urma verificarilor, am descoperit ca in Statele Unite exista depusa o cerere (decembrie 2013), pentru inregistrarea unei marci similare.
Zilele trecute, efectuand o cautare am descoperit ca, la sfarsitul lunii mai, titularul marcii depuse in Statele Unite a depus o cerere pentru inregistrarea marcii ca marca comunitara, invocand ca prioritate marca depusa in Statele Unite.
Verificand cererea depusa in Statele Unite, am vazut ca intre Biroul de Inregistrari si titularul marcii a existat un schimb de corespondenta, figurand cu data pentru perioada depunerii de opozitii sfarsitul lunii mai.
Nelamuririle mele sunt:
1. Poate fi considerata cererea depusa in Statele Unite ca prioritara? Studiind legislatia in domeniu, din punctul meu de vedere, nu ar trebui sa fie considerata prioritara. In aceasta situatie, intrebarea numarul 2
OSIM comunica din oficiu catre OHIM ca in Romania exista o marca similara si in aceasta situatie nu se inregistreaza marca comunitara, sau trebuie sa formulez opozitie?
Multumesc.