avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 147 soluții astăzi
Forum Activitate jstefan

Activitate jstefan

Buna ziua .Suntem doi frati care am dezbatut succesiunea in instanta. Avem de platit o sulta pentru sotia tatalui nostru ,care a decedat. Ce inseamna sa platim o anumita suma in solidar? Aceasta suma inpreuna sau separat fiecare? Multumesc.
Buna seara.Daca numai unul dintre parati face apel la o hotarare de partaj succesiune si celalalt parat isi primeste drepturile, in mod egal conform hotararii aduse la finalul apelului ?
Buna seara.Tatal meu a avut o suma destul de mare la banca.El a scos aceasta suma inpreuna cu sotia (mama vitrega, si ea inputernicita)si chiar in acelasi zi a si murit. Intrebarea mea este:daca suma asta intra in masa succesorala sau nu ? Multumesc.
Se mai complica lucrurile,unul dintre cumparatori a decedat de fapt copii acesteia vor sa vanda casa sotul decedatului a renuntat (contra unei sume de bani) din partea lui din imobil.
Buna ziua.Bunica cand s-a inbolnavit si pshihic nu s-a mai putut lua in considerare, copii dansei au vandut casa parinteasca dar numai cu un contract de mana.Nici dupa moartea bunicii nu a fost legalizata aceasta vanzare.In momentul de fata cel care a cumparat casa vrea sa vanda imobilul.Nici succesiunea nu a fost dezbatuta dupa dansa.Care este cea mai simpla metoda pentru vanzarea acestei case in mod legal?
1).Cum se calculeaza taxa de timbru in caz de apel? Dupa valoarea platita pentru respectivul imobil, la procesul de fond sau la valoarea expertizei facute in timpul fondului?Este vorba de un apel in contra hotararii in cadrul succesiunii (partaj judiciar). 2).Poate sa faca apel numai unul dintre parati,daca in procesul de fond au fost doi inplicati?
Buna ziua. In ce procent se impart cheltuielile de judecata la succesiune,intre reclamant (sotie supravietuitoare) si parati doi copii al defunctului? Reclamanta poate sa ceara si cheltuielile avocationale de la copii celui decedat? Se pot cere compensare cheltuielilor cauzate din lipsa la serviciu,cheltuieli de transport, cu ce se pot dovedi?
Buna ziua . la moartea bunicului a fost dezbatuta succesiunea , au avut o casa ,in extrasul cf au fost trecuti bunica si cei trei copii ca proprietari.Dupa un timp (15 ani) a murit si bunica succesiunea nu a fost dezbatuta dupa ea, mama de data asta a renuntat la mostenire. Intrebarea mea este ca cu aceasta renuntare si-a pierdut dreptul si la procentul din partea tatalui sau numai ce se cuvenea dupa bunica. La un timp dupa renuntare sa retrocedat un teren pe numele bunicii ,mama are drept din acest teren sau nu?Multumesc.
Tatal a decedat .Cu ultima sotie au cumparat o casa.In contractul de vinzare cumparare(in care sant amandoi titulari) au specificat ca provenienta banilor pentru aceasta casa ,erau din vanzarea unei case care a fost proprietate a sotiei.Eu si cu fratele meu,noi fiind singurii copii al decedatului.Continutul acestui contract consideram ca este o donatie deghizata cu scopul sa ne dezmosteneasca.Putem cere reductunea liberalitatilor?Reductiunea va fi valabila si pentru alte bunuri mobile si imobile donate inaintea decesului(perioda in care defunctul cu varsta de70 ani a fost si handicapat gradul1 deci usor de influentat)?
Răspuns la discuția Succesiune in instanta
Mai poate ataca dupa ce s-a efectuat si expertiza tehnica pe acest imobil?