avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1598 soluții astăzi
Forum Activitate laurafuss84

Activitate laurafuss84

am scris un articol despre schimbarea permisului de conducere romanesc cu unul german . se gaseste la adresa [ link extern ] /
In 2000 a aparut o lege permisiva privind cetatenia germana. Culmea este ca, in problema nasterilor, se aplica incepind din 1990.Fiindca copilul dvs s-a nascut dupa 1990 este posibil sa fi dobindit cetatenia germana daca parintii lui au drept de sedere si de munca permanent in germania. Personal cred ca fiul dvs are si cetatenia romana,in consecinta, fiind cetatean european are dreptul la 2 cetatenii. Cetatenia germana este insa temporara.La 21 de ani, cu doi ani inainte de expirarea termenului, trebuie sa-si manifeste optiunea de a o pastra. Mai multe detalii pe [ link extern ] /
Voi intra si eu in discutia aceasta desi a trecut un an si jumatate de la lansarea ei.
Oficialitatile germane nu au gresit. Copilul are cetatenie germana fiindca parintii au indeplinit conditiile de sedere cerute pentru cetatenie, respectiv dreptul de sedere si de lucru permanent. Dar ,conform legii romane ,copilul ar fi trebuit sa aibe si cetatenie romana ,daca parintii lui l-ar fi inregistrat la timp, adica in termen de 1 an de zile si atunci era fericitul posesor al unei duble cetatenii. Banuiesc ca nu l-au inregistrat. Puteti citi detalii despre aceste proceduri pe: [ link extern ] /