Media Intră în comunitate
avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 540 soluții astăzi
Forum Activitate Adriana68

Activitate Adriana68

Da, necesita.
Si ma mai intereseaza daca la salariu ar trebui sa se tina seama daca o persoana are studii superioare sau nu. Spre exemplu, suntem doua colege care ocupam aceeasi functie, una cu studii superioare, cealalta fara, insa, salariile sunt identice. Multumesc
Conteaza la pensie daca scrie functia ( la Revisal, sau unde se raporteaza lunar ) sau conteaza doar contributia la stat ? Multumesc
Am terminat facultatea de mecanica in cadrul UPB, profesie inginer mecanic. Am profesat 10 ani, apoi mi-am gasit diverse job-uri in vanzari, la back office, mai nou sunt "specialist contabilitate". As vrea sa stiu daca este legal sa mi se treaca in cartea de munca inginer mecanic, indiferent daca nu mai profesez inginerie, ci contabilitate. Multumesc,
Răspuns la discuția Pret acte notar !
Nu am probleme cu varul, abia asteapta sa scape si nici nu are cine sa atace. Nu exista alti mostenitori. Doar ca, zona respectiva e cea mai slaba zona din tara, de aceea m-am mirat ca imi cere 1500 lei, totusi, mi se pare exagerat .
Răspuns la discuția Pret acte notar !
eu nu vreau sa vand, vreau sa trec partea lui pe numele meu, dar, pentru ca in procura nu s-a specificat donatie trebuie sa fac act de vanzare cumparare, partea lui catre mine.
Răspuns la discuția Pret acte notar !
V imputerniceste pe M ( mine) pentru orice activitate ce priveste casa ( vanzare-cumparare, activitati legate de cadastru sau incasarea in contul lui M A CONTRAVALORII casei, ceva de genul, am scris din aducere aminte. Ideea este ca mi se pare enorm pretul pentru o casa care sta sa cada. Actele sunt in ordine, verificate, doar pretul ma pune pe ganduri.
Pentru o casa la tara, in valoare de 5000 euro, verisorul meu doreste sa-mi doneze partea lui. Exista cadastru pe proprietate, insa, procura notariala specifica doar faptul ca poate face vanzarea si nu donatia pe casa respectiva. El nu este in tara si nu stiu cand mai poate veni. Mi-a lasat o procura sa ma ocup de toate actele . As avea doua intrebari :
1. Costul actelor pentru donatie este acelasi cu costul vanzarii-cumparariii?
2. La cat se ridica costurile la notar pentru vanzare-cumparare pentru o casa care valoreaza 5000 euro ? In judetul Teleorman. Tin sa precizez ca mi s-a cerut 1500 lei .
Multumesc anticipat
Trebuie sa prezint la notar un certificat de atestare fiscala pentru o casa ce-o detin la tara . As dori sa stiu daca ii pot ruga sa mi-l trimita cu posta in original, avand in vedere faptul ca este destul de departe locatia, la 300 km si nu am cum sa ajung in viitorul apropiat.
Intreb, deoarece intotdeauna am intampinat dificultati privind emiterea diverselor documente la acea primarie.
In cazul in care nu vor sa mi-l dea decat personal, pot invoca o lege pentru a-l putea obtine prin posta sau printr-o persoana delegata ?
Multumesc,
Discuție ajutor deces
Buna ziua,
As dori sa stiu care este diferenta intre ajutorul de deces si ajutorul de inmormantare.
Cel in valoare de 5.429 si cel in valoare de 2.715.
Pentru o persoana decedata pensionara, am primit suma de 5.429.
Dar cel de 2715 cui se dau ? Sau pentru ce sunt?

Multumesc frumos