avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 407 soluții astăzi
Forum Activitate Carmencita2

Activitate Carmencita2

Am terminat facultatea de Drept - Universitatea Spiru Haret in 2004. Nu am profesat in domeniul juridic, prioritatea mea fiind in aceasta perioada familia, cele doua fetite. Acum as vrea sa incep sa ma pregatesc pentru admiterea in INM, examenul din 2012. As vrea sa cer cateva sfaturi, a trecut prea mult timp de la absolvirea facultatii, sau poate trebuia sa ma apuc de invatat mai din timp? In principiu pot sustine examenul de admitere in INM si dupa 8 ani de la absolvire?
Persoana fizica nu a mai achitat contravaloarea facturii la firma de telefonie mobila. Dupa aproximativ un an a fost contactat de firma de recuperare pe motiv ca tb sa achite contravaloarea facturii cu penalizarile aferente, rezilierea contractului care face cat valoarea facturii cu penalizari cu tot, in concluzie suma ajunge undeva la de 5 ori valoarea facturii neachitate. Ce se poate face in aceasta situatie? Persoana in cauza a inceput sa achite din valoare sume modeste. Este obligata sa achite rezilierea contractului chiar daca contractul a incetat de drept la 3 luni dupa ce a fost emisa ultima factura?!
Srl care are mari creante la o firma de leasing pentru care a incheiat un contract in vederea achizitionarii unei utilitare second hand, nu a mai putut achita ratele lunare, firma de leasing a calculat dobanzi penalizatoare peste 20%; srl are datorii si la stat (somaj, cas, ..forfetar ). ce se poate face? insolventa sau falimentul poate fi o solutie?