avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 523 soluții astăzi
Forum Activitate badocSDH10

Activitate badocSDH10

Va multumesc mult si sa aveti spor la treaba !!!!!
Vouchere de vacanta
De asemenea lucrez in sistemul sanitar (Institutul Oncologic) si la noi se pune motivul ca se construieste o cladire noua si nu avem bani ( .... e pe fonduri europene constructia - haha), s-a facut scandal, apoi alt motiv ca nu au fost prevazute in "cheltuieli", alt scandal raspunsul a fost "nu se poate !" si ultima varianta, noi fiind institut apartinem direct de Ministerul Sanatatii de unde nu s-au alocat bani pentru vouchere. Suntem singurul spital din Cluj-Napoca ce nu a primit voucherele !!!
Am vazut raspunsul dat, cred ca e ultima varianta "conflictul de munca" !!!
Sindicatul se pare ca se lasa "trombonit" de povestile lor cu "nu se poate, construim o cladire noua', insa in contractul colectiv de munca sunt prevazute .... La toate sedintele cum se pomeneste de vouchere incep amenintarile si replica "nu se poate" !!!
Pentru mine e o informatie foarte utila, de mult caut aceasta OUG, mi-a spus cineva insa nu stia numarul !!!!
Spor la treaba !!!!!!!
Ei de asta data nu de la serviciu intampinam probleme ci din partea doamnei director Tanase Elela de la Ministerul Sanatatii care a trimis o nota sindicatului unde scrie, citez "Drept urmare, faptul ca in cadrul Clasificarii ocupatiilor din Romania a fost introdusa o noua ocupatie, respectiv ocupatia de registrator medical in anatomia patologica, nu implica si stabilirea unor noi drepturi salariale pentru registratorii medicali incadrati in structurile de anatomie patologica".
Doamna Tanase e economist de meserie, habar nu are cu ce se "mananca" anatomia patologica si mai mult ca orice munca din secretariat unde nu "se invartesc cateva hartii" - am citat o alta economista.
Ma intrebati "cu data punerii in aplicare", adica data intrarii in vigoare e ina im Monitorul Oficial, iar la noi absolut intotdeauna se aplica cu intirzieri de 2 - 3 luni (economie la cheltuielile de salarii), paguba la bugetul nostru !

Spor la treaba !!!!!!!!!!!
Multumesc mult !!!!!!!!!!!!!!
Sper sa nu intampinam probleme cu data punerii in aplicatie la serviciu !!!!!!!!!!!!
Ati fost si sunteti singurul site care ma anunta in timp util de toate noutatile legislative, care m-a ajutat foarte mult !!!!
FELICITARI TUTUROR !!!!!!!!!!!!!! =D>
UN SFARSIT DE SAPTAMANA CAT MAI BUN SI PLACUT SI SPOR LA TREABA !!!!!! :D

p.s.
Pentru celelalte aspecte , va rog sa deschideti un nou topic...va multumesc
In Ordinul nr. 2196/513/2015 al M.M si al INS, se specigica "Intrat in vigoare 28.11.2015", ordin in care apara meseria "registrator medical in anatomie patologica", ceea ce inseamna ca ar trebui sa fim angajate in cadrul laboratorului (suntem 3 persoane) cu salarizarea conforma acestui tip de laborator, ceea nu s-a intamplat. Salariile sunt neschimbate !!!!
Avem salarii mai mici, desi responsabilitati mult mai mari (intre 1200 - 1800 lei), decat ingrijitoarele !!!!!!
Juristul de la sindicatului nostru (FNSAPR) ne-a trimis la un momant dat o cerere care a fost facuta catre Ministrul Sanatatii in care specifica, citez "Din motive pe care nu ni le putem explica, conducerile spitalelor din Romania, refuza aplicarea actului normativ amintit".
Nici nu mai stiu ce sa spun sau in ce directie sa o mai luam in acest sens !!!!
Inca din 01.12.2010 ne-au fost taiate salariile cu 60 % conform legii 284/2010, care avea ca termen de aplicare din 01.01.2011 - o lege aplicata inainte de aparitie , era inca in perioada de dezbatere, de catre sef Serviciu RUNOS !!!!
O seara buna cu spor SI NU IN ULTIMUL RAND VA MULTUMESC ANTICIPAT PENTRU RASPUNS !!!!
A aparut in COR meseria "registrator medical in anatomie patologica" cu codul 334402, in M.O. 892/2015 a fost publicat Ordinul nr. 2196/513/2015 al M.M si al INS, care a intrat in vigoare 28.11.2015.
Realitatea e cu totul alte, nu s-a pus in aplicare nici in ziua de azi in cadrul unitatii sanitare in care muncesc, am auzit chiar ca nici in alte spitale din tara, nici dupa 4 luni.
Va rog sa-mi spuneti in acest caz ce este de facut, care ar fi directia in care sa ne indreptam ????
Sa aveti o zi buna si cu spor !!!!
Legea cadru 284/2010 aplicata inainte de aparitie !
“data intrării in vigoare a prezentei legi este 01.01.2011”
LEGE-CADRU Nr. 284 din 28 decembrie 2010 privind salarizarea unitară a personalului plătit din fonduri publice
EMITENT: PARLAMENTUL ROMÂNIEI
PUBLICATÃ ÎN: MONITORUL OFICIAL NR. 877 din 28 decembrie 2010
Publicat în Monitorul Oficial, Partea I nr. 877 din 28.12.2010.
Pentru aparitia in COR ne zbatem cu cei de la FNSAPR si, din pacate pare-se ca numai pe cale juridica se mai poate !!!
Multumesc pentru rabdare !!!!
O dumineca frumoasa !
Atat de multe promisiuni au primit de la toate guvernele si ministri peste ministrii schimbati, incat toti am sperat sa nu se ajunga pana acolo. Sute de cereri pe care ni le-au trimis si noua, au fost trimise catre ministrii perindati pe la guvernare din 2010 !
Am toate cererile facute de catre FNSAPR su semnaturile de la consilieri si ministrii, insa in aplicare si ceva concret nu au facut pentru noi !
Este vesnica poveste ca avem toxicul de 50 % (din partea ministrilor), dar mai departe NIMIC! Totul s-a blocat acolo, mai pe scurt ne scot ochii cu cei 50 % !!!
De asemenea cei de la FNSAPR ar trecut in cererile lor si aparitia acestei meserii ca o entitate aparte "registrator medical anatomie patologica" ! Tot asa promisiuni !!
Culmea ironiei este ca pentru spitalele care contin titulatura "de Urgenta" si prosecturi se poate, nu s-a schimbat odata cu aparitia legii 284/2010. Va spun exact lucrez in cadrul laboratorului de anatomie patologica al Institului Oncologic Cluj si noi nu ne-am putut lua acest titlu, vedeti in cadrul legii 284/2010.
Stiu ca este o aberatie, ca doar cand se pronunta "anatomie patologica" = toti avem aceeasi munca !!! Cei de la ministerele muncii si sanatatii considera ca nu e aceeasi munca.
Dumneavoastra in cadrul facultatii de drept ati facut si medico-legala, stiti foarte bine ce inseamna, completare la noi se munceste cu tumori 80 % de natura canceroasa, va puteti da seama ce inseamna ! De aceea si ma intelegeti !!! La ministere sunt angajati consilieri care nu-si dau seama, insa daca ar binevoi ca inainte de a face asemenea GRESELI mai bine s-ar deplasa sa vada ce inseamna munca oamenilor din acele domenii !!! Drept dovada ca habar nu au si mai mult ca orice taie cu nonsalanta salariile (mie una mi-a scazut cu 60 %) !!!
Cand au intrebat cei de la FNSAPR pe cei din ministerul muncii de ce la noi s-au taiat salariile, iar o ingrijitoare poate avea mai mare raspunsul a fost "sunt expuse la formol si alte substante toxice, pe cand ele stau cu nasul in hartii" !!!!
Imi scriati de ce mai cotizez, pentru simplul fapt ca sunt singurii care se zbat pentru noi.
"colac peste pupaza" salariile noastre au scazut din 1 decembrie 2010, desi legea 284/2010 a aparut in M.O. abia in 28 dec. 2010 si am intrebat-o pe sefa RUNOS cum se poate asa ceva, raspunsul fiind "am primit o hartie (fara sa specifice de unde), ca de atunci trebuiau taiate salariile". Chiar in cartea mea de munca apare scris simplu cu mana "Modificat salar", fara numar de lege, OG, sau un HG nimic!!! Vorbisem deja cu un avocat si sunt pornita deja pe calea justitiei !!!
Eu una nu vreau sa ma las, chiar de va trebui sa merg la Bucuresti sa incerc sa "deschid ochii" cuiva !!!
Sa aveti un sfarsit de saptamana placut !!!!