avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 181 soluții astăzi
Forum Activitate Ank_d7

Activitate Ank_d7

Un prieten din Maroc vrea sa viziteze Romania. Deoarece formalitatile de obtinere a unei vize in Romania i se par greoaie si, in schimb, poate obtine cu usurinta o viza pentru Franta, a optat pentru cea de-a doua solutie.
Dupa ce am citit legislatia in vigoare afisata pe situl MAE, am ajuns la concluzia ca s-ar incadra aici:
"Centrul Naţional de Vize poate aproba acordarea vizei, fără avizul Oficiului Român pentru Imigrări şi fără îndeplinirea condiţiilor prevăzute în prezenta secţiune, pentru următoarele categorii de străini:
e. străinii care au aplicate în documentul de trecere a frontierei de stat vize ale statelor membre ale Uniunii Europene, Spaţiului Economic European, ale statelor părţi la Acordul Schengen sau ale statelor pentru ai căror cetăţeni nu există obligativitatea vizei de intrare în aceste state. Viza română nu poate depăşi valabilitatea acestei vize; "

Intrebarea mea este: la ce anume se refera "fara indeplinirea conditiilor prevazute in prezenta sectiune?" Pe scurt, va putea sa intre si sa stea pe teritoriul Romaniei (scurta sedere) prietenul meu, cu viza de Franta pe pasaport, fara alte formalitati? Daca nu, va rog sa ma indrumati si sa imi spuneti de ce documente ar avea nevoie.
Multumesc!