avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 655 soluții astăzi
Forum Activitate AMANDINA

Activitate AMANDINA

O societate a inceput constructia unei cladiri in regie proprie. Din lipsa de fonduri, lucrarile s-au sistat si constructia este in conservare de mai bine de zece ani. Societatea a luat hotararea sa vanda aceasta constructie partial realizata.
Cum trebuie intocmita factura, care este cota TVA?
Care sunt inregistrarile contabile care trebuie facute in urma vanzarii? (Investitia este inregistrata in contul 231)
Răspuns la discuția Verificare bilant
Multumesc frumos pentru raspuns !=D>
Pentru un SRL care depune bilant prescurtat este obligatoriu raportul de cenzor/auditor ?
Care este consecinta inexistentei unui astfel de raport?
Se poate solicita esalonarea la plata a unor sume care fac obiectul unei somatii de plata primita de la ANAF?
Va multumesc foarte mult pentru lamuriri
Clientul din Dubai are contract cu o fabrica de structuri metalice din Romania pentru executia unor subansamble care se vor transporta la client si se vor monta pe niste instalatii termoenergetice, de catre client. Cealalta firma doar supravegheaza executia acestor subansamble. Aceasta executie se desfazoara la sediul fabricii din Romania, acolo se face si supervizarea de catre firma in cauza, care urmeaza sa factureze acest serviciu de supervizare catre clientul din Dubai, cu care are un contract in acest sens, sa se asigure ca toate operatiunile se vor desfasura in conditii calitative bune.
Va dau si alte lamuriri daca e cazul, imi cer scuze ca nu am dat detalii de la inceput si va rog sa ma ajutati cu un raspuns.
Nu, elementele se transporta ca atare si montajul se face in Dubai
O firma din Romania factureaza prestari servicii reprezentand supraveghere fabricatie elemente metalice sudate pentru o firma din Dubai. Locul prestarii este in Romania.
1.Facturarea se face fara TVA?
2.Se aplica taxarea inversa?
3.Se declara in 390?
Discuție TVA export
O firma platitoare de TVA din Romania exporta tevi executate pentru o firma dintr-o tara extracomunitara, firma care are cod fiscal in Romania.
Care este regimul TVA?
O societate care a avut activitatea suspendata timp de 3 ani a reintrat in activitate si inregistreaza facturi primite de la un furnizor in perioada de suspendare, din perioada in care cota TVA era de 19%. Cum inregistreaza aceasta factura?