avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 385 soluții astăzi
Forum Activitate bagio

Activitate bagio

Nepurtarea centurii de siguranta . In continutul procesului-verbal nu sunt secificati martori chiar daca ma aflam cu o persoana in masina, dar eu nu contest fapta ci modul de completare prin nespecificarea organului la care pot depune plangerea.
Mihail-Mihai a scris:

Pericolul social presupune a primejdui integritatea(morala/fizica) a altcuiva. nepurtarea centurii este o culpa proprie, doar daca se demonstreaza 'cumva' ca nepurtea centurii afecteaza o alta persoana.


Prin nepurtarea centurii de siguranta consideri ca pot primejdui integritatea(morala/fizica) a altcuiva ?
Ordonanta Guvernului nr. 2/2001 privind regimul juridic al contraventiilor - art. 16, alin (1) specifica ceea ce trebuie sa cuprindă in mod obligatoriu procesul verbal de constatare al contravenției , iar la art. 17 cazurile de nulitate absoluta.
Nu cred ca am șanse de anulare a procesului-verbal in instanta doar pe baza necompletarea rubricii privind organul la care se depune plangerea.

In cadrul procesului verbal de constatare a contravenției necompletarea rubricii privind organul la care se depune plangerea impotriva respectivului proves-verbal poate atrage nulitatea relativa a acestuia daca ma adresez instantei ?
Va rog sa imi explicati care este pericolul social al urmatoarei faptei ce constituie contraventie in caz de nerespectare :
- Conducatorii de autovehicule si pasagerii acestora, care ocupa locuri prevazute prin constructie cu centuri sau dispozitive de siguranta omologate, sunt obligati sa le poarte In timpul circulatiei pe drumurile publice, cu exceptia cazurilor prevazute In regulament.