avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 614 soluții astăzi
Forum Activitate stoin

Activitate stoin

Răspuns la discuția Alcool la volan
Mulțumesc!
Discuție Alcool la volan
Bună seara! Aş dori şi eu câteva răspunsuri dacă se poate. In urmă cu câteva luni un amic a fost prins la volan cu o alcoolemie cca 0.8. Nu a rezultat accident sau victime si este la prima abatere. Deoarece au trecut cateva luni si inca nu stie ce urmeaza as dori sa va intreb pe dumneavoastra. Ce i se poate intampla? A doua problema este ca i s a aprobat un contract de munca in strainatate si este in dilema daca l poate accepta din cauza problemei cu permisu suspendat . Ce îl puteți sfătui să facă? Să accepte contractul deoarece in tara nu lucreaza sau trebuie sa ramana in tara pana la clarificarea problemei cu alcoolemia si permisu?. Va multumesc!
Buna. Am si eu o intrebare. Care sunt avantajele si dezavantajele unui contract prenuptial de impreunare a bunurilor? Mentionez ca avem 10 ani de la casatorie. Multumesc.
Buna. Verisoara mea lucreaza pe Austria in domeniul ingrijirii persoanelor varstnice printr-o agentie. Deci i sa infiintat o firma privata (Gewerbe). Sefa agentiei s-a ocupat de toate documentele. O luna lucreaza o luna face pauza. Problema este ca de doua saptamani de cand a venit in tara este foarte stresata. Inainte de intoarcerea in tara a primit o scrisoare in care era un formular pentru declararea veniturilor din 2011( steuerklarung). Sefa de la agentie a rugat-o sa o semneze in alb deoarece trebuie depusa pana la sfarsitul lunii Aprilie. Acuma este stresata de ce se poate intampla. Logic ea a semnat, se poate scrie orice in acel formular dupa parerea mea , Nu? Mai ales ca din cate inteleg familia varstnicilor unde a lucrat urmaresc sa obtina mai multi bani de la stat pentru varstnici, se pot intelege foarte usor cu sefa agentiei ce sume sa declare probabil in avantajul lor si probabil in dezavantajul verisoarei mele. Logic este ca nici ea nu ar fi stiut cum sa completeze aceste formulare. Stiu ca in Austria sunt alte legi dar poate totusi cineva se pricepe si ne poate ajuta cu un sfat, deocamdata formularul nu este depus la finante, ar fi o solutie cererea unui nou formular si anularea celui semnat? Sau ce se poate intampla cu cel semnat? care sunt riscurile? Va multumesc!
Răspuns la discuția contract de intretinere
Multumesc foarte mult, informatiile primite imi sunt folositoare. Toate cele bune
Răspuns la discuția contract de intretinere
Va multumesc tuturor pentru raspuns. Legat de copilul nerecunoscut, sotul a fost chemat deja in instanta pentru recunoasterea paternitatii, dar procesul s-a incheiat prin retragerea reclamatiei de mama copilului deoarece aceasta a refuzat ADN. Sotul mai are doi frati. In afara de donatie, mai exista si alta solutie? el este de acord sa fiu trecuta in contrcact.
Bunaziua. Locuiesc impreuna cu sotul meu in locuinta acestuia de 10ani. Impreuna nu avem copii, acesta avand un copil nerecunoscut cu altcineva. Eu am refuzat sa mai investesc bani in locuinta deoarece aceasta este bunul lui personal, eu neavand cum dovedi cat am investit. Pentru evitarea problemelor el mi-a sugerat sa facem un contract de intretinere( are lipsa cateva degete), astfel incat eu sa raman in locuinta dupa decesul lui. Cum el este umpic mai documentat in probleme legale si smecher , doresc sa va cer sfatul in aceasta privinta, este bun un astfel de contract, ce se intampla in caz de divort, poate fi atacat dupa decesul lui? cat m-ar costa un astfel de contract?
Răspuns la discuția pasaport ramas la sot
Va multumesc foarte mult
Bună ziua. In urma unei dispute intre mine si sot, am fost nevoita să părăsesc căminul conjugal. O parte din actele mele au rămas la domiciliul acestuia printre care şi paşaportul. Momentan locuiesc la mama mea si am nevoie de datele din pasaport in vederea obtinerii unui contract de munca in străinătate. Nu pot intra in locuinta, iar el refuză să-mi dea pasaportul, refuză să discute cu mine în prezenţa martorilor. Ce demers pot urma pentru a intra în posesia pasaportului, am nevoie urgentă de el. Vă mulţumesc.