avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1382 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Activitate Lorelei26

Activitate Lorelei26

In anul 1994 s-au achizitionat de catre firma 2 apartamente unul langa celalalt. Unul cu 3 si unul cu 4 camere, plus dependinte. In anul 1995, acestea s-au unit, facandu-se cadastrul pe toata suprafata. Acum, la vanzarea lor mi s-a cerut de catre notar un contract de unire a lor? Ce trebuie sa fac ca sa intocmesc un astfel de contract si unde?
Multumesc anticipat!
Buna ziua, sotul meu cu care am trait 20 de ani impreuna, ambii fiind la al doilea mariaj, casatoriti legal de 7 ani, a decedat in 25.11.2017. Din prima casatorie el avea 2 copii cu care nu a fost lasat sa aiba o relatie foarte aproapiata, desi si-a iubit foarte mult copii. In timpul fostei casatorii, au detinut 2 apartamente din care doar unul a fost introdus la partaj, apartamentul ramanad la fost sotie, lui dandu-i-se o sulta, dar nici aceea integrala. Adica, mai trebuia sa-i dea 7000 lei pe care nu i-a dat nici dupa 19 ani... Celalalt apartament, nu a fost introdus la partaj si sotul meu tot timpul se gandea sa ceara partajarea lui, dar nu dorea sa-si supere copii. In anul 2011, a cerut la cartea funciara date despre acel apartament si nu era inregistrat. In situatia de fata, eu sotia actuala a defunctului, pot cere ca acel apartament sa fie introdus in masa succesorala??? Cu multumiri anticipate, astept raspunsul dumneavoastra.
Aveti perfecta dreptate, eu nu am cunostinte juridice, de aceea mi-am angajat un avocat, pe care l-am platit, stiu ca este o cauza grea, dar pe de alta parte, fara studii de drept cred ca nu au gestionat nici bine cauza, am vazut spete similare care au fost rezolvate favorabil. Sper sa-mi ajute Bunul Dumnezeu sa-mi aflu si eu dreptatea.
Va multumesc.
Va multumesc foarte mult, ne-am gandit la aceasta posibilitate, dar stim ca aceasta forma este mai greoaie si de durata, iar cumparatorul poate cere evacuarea intre timp. Aceasta actiune ar putea suspenda evacuarea pana in faza de cercetare ???
Cu aceeasi deferenta,
Silvia
Speta: In noiembrie 2004 s-a incheiat un contract de vanzare-cumparare, in care s-a mentionat ca plata s-a facut anterior, desi notarul nu ne-a intrebat si nici in fata dansului nu s-au numarat banii, dar s-a trecut ca mentiune, ca eliberarea apartamentului urma sa se faca in 30 mai 2005, aceea fiind data ultimei plati. Plata urma sa se faca prin banca intr-un cont, cumparatorul fiind cetatean american de origine romana. Nu s-a inchiat un alt act in care sa se stipuleze aceasta clauza de plata, fiind o intelegere intre parti, fiind cunostinte vechi. Cum este practica in Romania...la notar s-a trecut ca pret valoarea cea mai mica pentru taxa notariala, urmand ca suma ce urma a fi platita sa fie cea de piata a apartamentului la momentul vanzarii. Din momentul tranzactiei si pana in prezent, nu s-a platit pretul apartamentului si nici apartamentul nu a fost predat, vanzatorul facand inscrierea la CF si la fisc, dar nu a facut si mutarea utilitatilor pe numele sau, vanzatorul comportandu-se in continuare ca si proprietar. In 2006 s-a contactat un avocat care a deschis o actiune pentru nulitate absoluta, simulatie care a fost respinsa pana in faza de recurs. Apoi s-a facaut o noua actiune invocand tot nulitatea absoluta, nerealizarea obiectului tranzactiei, respinsa si aceasta pana la recurs pe motivul imposibilitatii contestarii unui act autentic in lipsa unui alt inscris. In tot acest timp instanta nu a admis proba cu martori invocand tocmai existenta unui inscris care nu poate fi contestat bazandu-se pe proba cu martori. Casei de avocati i s-a cerut sa promoveze o actiune in rezolutiune, dar se invoca decaderea din termen. Va rog sa precizati daca termenul de prescriptie al acestei ultime actiuni poate fi considerat suspendat, sau intrerupt de actiunile anterioare si care ar fi o abordare in aceasta speta, avandu-se in vedere taxele achitate pana in prezent cele ce ar fi necesare de achitat in continuare.
Cu multumiri,
O.Silvia