avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 340 soluții astăzi
Forum Activitate Sinualexandra

Activitate Sinualexandra

OK,o serie de raspunsuri foarte plauzibile si logice.Si intr-adevar seamana cu ceva ce ar face o institutie de creditare : sistarea bunurilor proprii cu scopul acoperirii datoriei. Pe de alta parte, denigrarea&decredibilizarea tarii pare a fi un mijloc destul de dur de a rezolva situatia in conditiile in care Romania la randul ei a jucat in istorie un rol de "institutie de finantare"(aici ma refer la faptul ca, din cunostiintele mele,incepand cu 1980 Romania a acordat imprumuturi Rusiei in valoare de 50 milioane EUR, bani nerambursati nici pana in ziua de astazi SI desigur nu a existat nicio astfel de procedura denigratoare la adresa lor) . Jocurile astea politice.
Va multumesc frumos pentru raspunsuri, am sa bag la cap ... :)
In conditiile in care Romania semneaza un acord de finantare cu o Organizatie Financiara Internationala,care este modalitatea prin care aceasta organizatie se asigura impotriva riscului de nerambursare? Repet,care este modalitatea de asigurare a rambursarii ! Nu caut conditii de eligibilitate,nici modalitati si termene de rambursare ci asigurarea rambursarii. Imi cer scuze pentru repetitie,doream sa fiu clara.
Raspunsul simplu si logic ar fi existenta acestui contract (acord semnat) din start. Spre exemplu, banca cum se asigura impotriva riscului de rambursare ? prin studii de fezabilitate a afacerii, intocmirea grilei de creditare,etc ,dar asta nu inseamna ca nu-si "ia teapa" mai pe romaneste, tinand cont ca acestea sunt niste etape preliminare acordarii creditului.
Inca o fraza si am incheiat : stiu ca aceste contracte de finantare pot fi revocate atunci cand nu sunt indeplinite conditiile finantarii (bani risipiti, chelt.nejustificate, rezultate prea slabe,etc) finantarea inceteaza si se cere rambursarea. Redundanta ciclica : cum se asigura ca-i dau eu inapoi banii ? (vorbim totusi de sume destul de mari, la ordinul milioanelor de euro).