avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 543 soluții astăzi
Forum Activitate viorelnd

Activitate viorelnd

Sunt profesor titular cu decizie pe doua specializari: fizica si informatica. Situatia catedrelor/titularilor este urmatoarea:
- pe informatica sunt 2,07 norme si mai am doi colegi titulari numai pe informatica si numai la scoala noastra
- pe fizica sunt 2,7 norme si mai am trei colegi toti titulari numai pe fizica: unul in doua scoli, iar ceilalti doi numai in scoala noastra.
Aticolul 8 din metodologie este care stabileste cui i se completeaza norma la nivelul scolii. In prezent se vehiculeaza faptul ca vom avea completare de norma in alta scoala mai intai colegul ca titular in doua scoli (nu are ore suficiente nici la ca de-a doua scoala), apoi eu ca titular pe doua specializari.
Este corecta aceasta ordine?

Art. 8. (1) În cazul existenţei a două sau mai multe cadre didactice titulare la aceeaşi specialitate, pentru stabilirea cadrului didactic căruia i se completează norma didactică la nivelul unităţii de învăţământ, conform prevederilor art. 7 din prezenta Metodologie, se aplică criteriile de punctaj de la restrângerile de activitate, prevăzute în anexa nr. 2 care face parte integrantă din prezenta Metodologie, inclusiv pentru cadrele didactice titulare în învăţământul preuniversitar care ocupă funcţii de conducere, îndrumare şi control prin detaşare în interesul învăţământului. Fac excepţie cadrele didactice care se încadrează în prevederile art. 13 alin. (4) lit. (c), art. 101 şi art. 106 alin. (1) din Legea nr. 128/1997 privind Statutul personalului didactic, cu modificările şi completările ulterioare.
(2) Cadrele didactice titulare care au decizia de numire/transfer/repartizare în mai multe unităţi de învăţământ sau pe mai multe specializări sunt vizate de completarea normei didactice în alte unităţi de învăţământ/specializări, în cazul în care la nivelul uneia dintre unităţi/specializări se reduce numărul de ore.