avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 339 soluții astăzi
Forum Activitate Mariana Petriuc

Activitate Mariana Petriuc

Am un salariat cu program de 2 ore la firma. Nu are alt venit conform declaratiei sale. Este platit la nivelul salarului minim (deci are un salar brut de 558 lei /luna) are dreptul la deducere personala?
Conf programului de contabilitate impozitul este 0 lei
Răspuns la discuția vechime in munca si calcul pensie
multumesc!
perioada lucrata cu CIM - timp partial, la o societate la care nu avea functiei de baza, se considera vechime in munca si cum afecteaza varsta de pensionare ?
Veniturile respective influienteaza calculul punctelor de pensiei,?
Multumesc
Doresc a mi se spune daca am sanse de contestare in Apel a deciziei judecatorului la procesul pe care il am cu societatea la care am lucrat.
Avocatul care ma reprezinta mi-a spus ca vom pierde procesul
Scurte informatii:
Sunt in proces la Judecatoria Cluj ( Locul de munca in localitatea Cluj Napoca) cu societatea la care am lucrat, pentru ca mi s-a desfacut CIM din initiativa angajatorului in temeiul art 68 si 65 din L 53/2003, societatea declarand ca are mari dificultati economice.
Motivatia deschiderii procesului:
1. Desfacerea contractului de munca dupa doar 13 zile de preaviz.
(In sensul ca s-au emis 3 decizii de concediere. Intre deciziile 2 si 3 exista un interval 30.05.2015 – 03.06.2015 in care eu, conform deciziei nr 2 am contractul de munca inchis incepand cu 30.05.2015, iar urmatoarea decizia , a treia, datata pe 03.06.2015 - inmanata sub semnatura abia in 08.06.2015 - ,care consideram ca este nula (incepand cu 30.05.2015 conform deciziei 2 a societatii, CIM-ul meu, a incetat) stabile un nou termen de incetare CIM).
2. Desfacerea CIM din motivul: “ca indeplinesc conditii de pensie anticipata partial” - discriminare pe motive de varsta
(Mai aveam 3 ani pana la pensie,)

Dupa vizualizarea ultimelor documente depuse de societate, avocatul mi-a spus ca voi pierde procesul – societatea a respectat “toate procedurile legale” – preaviz, pasilor de concediere, motive justificate pentru concedierea colectiva in care am fost si eu cuprinsa, etc si ca mai mult ca sigur ca la termenul de judecata , care va fi in luna acesta se va incheia procesul, in favoarea societatii.

Doresc : - consultarea unui avocat care crede ca am sanse de castig si exista posibilitatea contestarii la curtea de apel a deciziei si ce trebuie sa fac ( sa insist la avocat sa inscrie in concluziile scrise) si,
- onorariul solicitat pentru a ma reprezenta in instant.
Daca credeti ca am sanse va stau la dispoizitie cu toate datele necesare

[Editare date personale]
Societatea in care luncrez este in procedura de concediere colectiva, din motive economice. Am varsta de 57 ani.
Mi s-a pus in vedere ca daca nu depun cererea de pensionare anticipata, voi fi pusa pe lista de trimitere in somaj.
Intrebare:
Poate o societate sa trimita in somaj un salariat cu CIM pe perioada nedeterminata, cu o vechime in unitatea respective de peste 20 de ani, pe motivul ca mai are sub 3 ani , pana la varsta normal de pensionare?
Fac precizarea ca pe posture identice sunt mai multe persoane, toate cu relatii sus puse si mai tinere.
fratele meu a primit o decizie prin care I se comunica decizia societati de a-l concedia. Decizia prcizeaza motivele care stau la baza luarii deciziei, peroada de preaviz si data de la care se va desface CIM
La art 7 se precizeaza :"prezenta decizie poate fi contestata in termen de 45 zile calendaristice de la comunicare."
Daca acesta nu am primit decizia respectiva. La data emiterii acesta era in Concediu medical. A primit alte 2 decizie in care I se comunica modificarea termenului de desfacere a CIM ,(acesta fiind in concediu medical), dar si ca celelalte articole din decizie raman nemodificate.
A solicitat o copie a deciziei pe care a primit-o dupa 15 zile si a semnat de primire la data primirii copiei
Intrebare:
Termenul limita pana la care poate cere in instant anularea deciziei de desfacere CIM de cand decurge:
- de la data emiterii deciziei?
- dela data semnarii de primire a deciziei?
- de la data desfacerii CIM?
Discuție D 200
Cenzorul si presedintele de asociatie trebuie sa depuna declaratia de venit pe2014.
Fac precizarea ca asociatia a declarant veniturile lunar in 112, a platit si declarant lunar cas, cass si impozitul de 16%
pardon asociatia a declarant aceste venituri in D 205
Sunt censor la o asociatie de proprietary, cu contract de mandate. Asociatia a platit lunar CAS CASS si impozitul afferent. In declaratia 220 a declarant aceste venituri iar impozitul l-a bifat ca fiind final.
Eu trebuie sa complectez declaratia 200? Si daca da, la ce categorie de venit ma incadrez?