Buna ziua.
Situatia mea este extrem de incalcita.
Sunt intr-o firma romana ce are ca actionar majoritar o firma straina.
In urma cu cateva luni administratorii firmei mama au fost schimbati, si de atunci au aparut problemele.
Am ramas 2 angajati in firma, salariile sunt restante de la 1 ianuarie 2011, iar la biroul unde isi are sediul firma din romania avem somatie de evacuare in 5 zile.
Directorul din Romania si-a prezentat demisia la inceputul lunii.
Intrebarea ce se pune e cum putem beneficia de somaj daca pur si simplu nu exista nici o persoana de decizie in firma, cel putin nici una pe care noi sa o cunoastem.
Pur si simplu este o firma abandonata.
Pentru salarii stiu ca se poate da in judecata firma, angajatii fiind pe primul loc si in caz de insolventa.
Firma mai detine 2 masini, aparatura si mobilier in birouri. Sincer nu stim ce se va intampla cu acestea cand vom fi evacuati.
Va rog sa imi dati un sfat cu privire la situatia actuala in care ma aflu.
In urma cu aproximativ 9 luni am demisionat de la firma in care imi desfasuram activitatea, angajandu-ma la o societate ce lucreaza in asociere cu firma veche pe diverse lucrari.
Cand am plecat aveam cateva restante la plata salariului, insa datorita relatiei dintre cele doua firme am tot asteptat sa imi recuperez acesti bani.
Intrebarea este se mai poate actiona in judecata la aceasta data?
Detin adeverinta de vechime(nu am carte de munca), si pot aduce extrasele de cont pentru a se vedea platile facute de catre angajator.
Care sunt pasii care trebuie facuti?