Sunt 5 scari cu 230 apartamente. Aprox. 10 garsoniere restul ap. cu 2 si 3 camere.
Ex. in ian 2010 consum dec. 2009 ap. cu 3 cam 3 pers a platit 410 lei ( ap. contorizat apa si caldura); 2 cam 2 pers 210 lei; 3 cam cu 5 pers. 455 lei....1 cam cu 1 pers. 155 lei.
Banii au fost luati treptat. Nimeni nu spune ca i-ar fi luat toti o data. Intr-adevar am vazut agenda Asociatiei unde in fiecare luna era somata sa-si treca soldul in reg. de casa.
Cat despre mai 2011...nu mai e mult.
Daca activitatea e ocazionala- un contract de prestari servicii+stat. Stabiliti o suma neta (Ex. 300 ron). La aceasta suma burutul va fi de 357 lei (Atentie numai la pensionari). Se plateste impoz. de 16% si il declarati la conventii civile in luna respectiva pe declar. 112.
La noi in fiecare vara ne calculeaza fd.de rulment si fd. rep. Tinand cont ca dna. a venit in mai 2008, as tinde sa cred ca a avut timp sa stranga acesti bani. Mai mult de atat la sf. lunii dec. 2010 cand a predat , Asociatia avea datorii catre furnizori de 58000 ron.
Eu personal m-am trezit de 3 ori trecuta la restanta cu sume considerabile...(320 ron e o suma) si nu sunt singura. Inclusiv unor membri din comitet li s-a intamplat.
Daca ar fi fost nevinovata nu venea cu povestea cu instatorul , inundatia si banii tinuti intr-o cutie de pantofi...Nu credeti???
Ma mira faptul ca prededintele si vicepesedintele.....nu i-a facut inca plangere penala. In 3 ani totul se prescrie si ...amin.
Dna. era casier-contabil din mai 2008. Am inteles ca in 2009 cand a venit noua conducere d-neei nu avea nimic completat in registrul de casa. Cand a pus-o sa-si faca registrul de casa a inceput sa dubleze inregistrarile (Ex. facturi,decont de chel. operat de 2 ori in reg.casa - din spusele cenzorului).Intradevar e o suma foarte mare. Ca si locatar am auzit de aproape 1 an ca ar fi lipsa in gestiune dar ca ea refuza sa-si treaca soldul. Cand in final si l-a trecut a venit cu 50.000 ron dar tot a mai lasat o gaura de 50.000 ron. Cei din comitet au depistat-o mergand pe la furnizori (Radet,Apa Nova) pt. a intreba daca sunt platite facturile. Cat despre presedinte, cenzor ...avem dar nu inteleg ca si locatar, de ce nu i s-a facut plangere penala...la politie ....undeva...Iar administrator era dna respectiva...Avea si diploma de la Primarie afisata pe perete.
Ce i se poate intampla unei contabile la o asociatie de proprietari daca in registrul de casa are o lipsa de 50.000 Ron.
Presedintele nu i-a facut nici o plangere pana in prezent. Ne tot duce cu vorba ca v-a merge cu ea la notariat sa incheie un angajament de plata. Noi locatarii ce sa intelegem prin asta. In registrul de casa fosta contabila si-a trecut suma predata dnei care a preluat. Pana sa predea s-au rugat de ea aproape 1 an sa-si treaca soldul in registru. Se tot certa cu cenzorul pe sold...Contractul de munca nu i s-a desfacut. A avut o cerere de concediu fara plata pana la 10 feb. 2011. Nu stim daca a depus fisele fiscale si balanta la 30.12.2010. Nu mai raspunde la telefon. Ce putem face???