avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 432 soluții astăzi
Forum Activitate pannant

Activitate pannant

Speta este ipotetica, am citit intr-un ziar o chestie de genul acesta si mi s-au parut dubiose incadrarile acestea pentru un bun care dupa parerea mea este mai degraba un lucru extrapatrimonial si nu poate forma obiectul material al infractiunii de furt (res nullius sau res delictae). Asta e si parerea mea ca nu pot fi decat contraventiile prevazute in 182/2000. Dar traim in Romania si legea e interpretabila...
din punctul meu de vedere constitutia se refera la bogatiile exploatabile ale solului nu si la comoara (tezaur). Ce daca imi ingrop lantisorul de la gat si il gaseste careva dupa ce eu mor e furt?
Daca gasesti pe un teren (nu este sit arheologic si nici zonă cu patrimoniu arheologic reperat) cu detectorul de metale (cu toate autorizatiile necesare) un obiect metalic ce pare a fi din aur si vechi si nu il anunti in 48 de ore si nici nu il predai in 10 zile, de ce poti sa fii acuzat? De furt (art.208,209 alin2 lit a C.p.) sau de insusirea bunului gasit (Art.216 C.p.) eventual si nerespectarea regimului unor bunuri(Art.2801 C.p.)?