Filtrează articole după
Explicăm Legislația

Activitate an_po

Am facut o actiune judecatoreasca impotriva Fondului pentru mediu si DGFP pentru restituirea sumei reprezentand taxa de poluare. Instanta de fond a admis actiunea. Ambele parate au facut recurs. Instanta de recurs a admis recursul DGFP, dar a respins recursul AFM, modificand astfel sentinta de la fond.
Intrebarea este: pe care dintre hotarari trebuie sa pun formula "definitiva si irevocabila" si sa o investesc cu formula executorie, sentinta de la fond sau decizia din recurs?
Lucrez la o societate pe actiuni iar sefii mei doresc sa o transforme in societate pe actiuni de tip inchis, declansand astfel procedura de delistare a societatii. Am vrea sa stim care este procedura ce trebuie urmata, care sunt actele normative ce stau la baza unei asemenea operatiuni. Multumesc
Răspuns la discuția Taxa de poluare
guvernator mg a scris:

dosarul va fi reluat din oficiu dar e bine sa depuneti dvs. o cerere in acest sens la registratura instantei...

Pentru ca dosarul sa fie repus pe rol nu este necesar ca hotararea CJUE sa fie definitiva si irevocabila sau, mai bine zis, cred ca intrebarea care se impune este: hotararea CJUE este definitiva si irevocabila sau poate fi atacata?
Discuție Taxa de poluare
In anul 2010 am cumparat din Germania o masina pe care am inmatriculat-o in tara, dupa ce am achitat taxa de poluare. Am urmat procedura prealabila prin care am solicitat restituirea sumei reprezentand taxa de poluare iar in urma raspunsului negativ al Directiei Finantelor Publice am actionat in judecata Ministerul Finantelor, Directia Finantelor Publice si Administratia Fondului de Mediu. Judecata a fost suspendat[ pana la solutionarea dosarului aflat pe rolul Curtii Europene de Justitie (c-402/2009). In 7 aprilie CJUE a hotarat ca taxa de poluare este contrara Tratatului UE.
As vrea sa stiu ce anume trebuie sa fac in acest moment, care este procedura. Pot solicita in acest moment repunerea pe rol a dosarului sau trebuie indeplinita anterior o alta procedura? Multumesc
Intr-un dosar avand ca obiect actiune in constatare am avut calitatea de parat. Instanta de judecata a dat castig de cauza reclamantului, motiv pentru care am facut recurs. In acest moment as dori sa renunt la recurs. Mentionez ca am fost deja citata pentru primul termen. Mai pot renunta?