avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 767 soluții astăzi
Forum Activitate cristina86m

Activitate cristina86m

Eu am mers la taxe si impozite la o saptamana dupa ce am obtinut actul de adjudecare, am lasat acolo un dosar cu actele necesare pentru inscrierea pe rol fiscal si mi-au spus ca mi se va raspunde la solicitare in 30 zile lucratoare, deci aproximativ o luna si jumatate. Eu as fi avut nevoie de certificat fiscal cat mai repede pentru a inscrie imobilul in cartea funciara si, din intamplare, am cunoscut pe cineva care lucreaza acolo si s-a uitat peste dosarul meu. Astfel am aflat ca numai daca platesc eu datoriile fostului proprietar voi putea inscrie imobilul. Am decis sa nu fac nimic si sa astept un raspuns oficial din partea lor. M-am convins ca nu trebuie sa platesc eu datoriile, insa acum sunt curioasa daca e normal sa imi raspunda la solicitare atat de tarziu?
In actul de adjudecare scrie ca imobilul este liber de sarcini. Fostul proprietar are si datorii la intretinere, insa cei de la asociatie nu mi-au cerut sa platesc eu datoriile. Presedintele asociatiei a inteles ca apartamentul este liber de sarcini, insa cei de la taxe si impozite par sa nu priceapa ce scrie in actul de adjudecare.
Buna ziua,

Am achizitionat un apartament in urma unei licitatii publice, am fost de acord sa achit impozitul pe transfer la administratia financiara (ceea ce am facut deja), dar la directia taxe si impozite mi-a fost refuzata inscrierea pe rol a imobilului adjudecat pe motiv ca fostul proprietar are datorii. Cei de la taxe si impozite locale mi-au cerut sa platesc eu datoriile fostului proprietar pt a putea inscrie imobilul pe rol, insa nu cred ca e datoria mea sa platesc aceste datorii. Va rog sa-mi spuneti ce pot face in aceasta situatie. Eu am nevoie de un certificat fiscal de la directia taxe si impozite locale, insa ei refuza inscrierea, deci nu pot obtine acest certificat fiscal si nici nu pot inscrie imobilul in cartea funciara.
Adam Grecu a scris:

Este mai rau ca la inceput! Chiar va rugam sa ne informati si pe noi in caz de reusita/nereusita.
Destepti si avocatii acestia dom'le. Dai un ban, da'merita.
Eu tot nu am inteles de ce atata tevatura pe un banal Contract de locatiune mai ales ca pretindeti ca era inregistrat si la circa financiara?



S-a finalizat procesul intre proprietara apartamentului in care locuiesc si asociatia de locatari. Pe parcursul procesului s-a descoperit ca asociatia a perceput penalitati mai mari decat ar fi trebuit si, drept urmare, proprietara a castigat procesul si urmeaza sa primeasca de la asociatie peste 700 de lei care i-au fost perceputi ilegal ca penalitati pt sumele datorate la intretinere. Decizia este definitiva si irevocabila, iar acum cel mai probabil o sa mai urmeze un proces, deoarece proprietara intentioneaza sa solicite despagubiri pentru daune morale.

Răspuns la discuția atacare testament in instanta
Fiecare dintre bunici a intocmit cate un testament pt mama mea, deci exista 2 acte, nu unul pt amandoi. Bunicul mamei a murit in 2003, iar bunica in 2011.
Buna ziua,
As dori sa stiu daca un testament mai poate fi atacat in instanta dupa decesul persoanelor care au intocmit acest testament. Situatia se prezinta in felul urmator: mama mea a fost desemnata unic mostenitor a casei bunicilor ei, desi fiica lor (mama mamei mele) este inca in viata. Mama mea a locuit toata viata cu bunicii ei si a avut grija de ei pana la decesul acestora. In testament este specificat ca mama mea trebuie sa mosteneasca toate proprietatile bunicilor in cazul in care se angajeaza sa-i intretina pe tot parcursul vietii si sa achite toate cheltuielile legate de inmormantare. Acest lucru s-a si intamplat, numai ca bunica mea (mama mamei mele), care nici macar nu a vorbit cu bunicii mamei mele in ultimii lor ani de viata, s-a gandit dupa moartea acestora ca ea trebuie sa mosteneasca toate proprietatile bunicilor. Este posibil sa reuseasca sa anuleze testamentul in instanta?
Asta se intampla pt ca m-am saturat de abuzurile presedintei asociatiei care isi permite sa tipe ca la usa cortului de fiecare data cand cineva trece cu un caine pe o alee din jurul blocului ei, care ameninta cu tot felul de tampenii pe oricine care nu se supune regimului impus de ea, care incarca facturile locatarilor (nu doar cele pt apartamentul in care locuiesc eu), care urla ca nebuna pe scara daca se intampla ca vreun vecin sa nu fie acasa cand are ea chef sa verifice apometrele, etc. Situatiile in care a demonstrat ca traieste inca in perioada comunista sunt multe si nu ar avea rost sa va plictisesc cu toate detaliile care au dus la aceasta situatie.
1. Relatia mea cu proprietara dureaza de foarte mult timp, iar suma pe care i-o platesc eu pt chirie este aproape nesemnificativa.
2. Am chitantele de la asociatie din care reiese ca eu am platit chiar mai mult decat trebuia sa platesc pt lunile cand am stat in acest apartament, nu pt ca m-ar fi obligat cineva, ci pt ca am dorit sa o ajut pe proprietara.
3. Am luat legatura si cu un avocat care mi-a vb mai mult despre acest subiect si mi-a garantat ca nu sunt obligata sa prezint contractul la asociatie.
4. A luat si proprietara legatura cu un avocat si...surpriza...acesta si-a dat seama ca proprietara a fost inselata de mai multe ori de asociatie. De acum incolo problema cred ca se va rezolva intr-o sala de judecata, deci nu are rost sa o mai dezbatem pe forum.
Discutia asta a degenerat foarte mult. Intrebarea mea era foarte simpla: "Exista vreo lege care sa ma oblige sa duc acest contract la asociatie?". Cum raspunsul la aceasta intrebare a fost negativ, nu cred ca era nevoie de alte precizari. Atata timp cat eu imi platesc facturile la timp, nu deranjez pe nimeni, nu arunc gunoiul in casa scarii sau cine stie ce alte chestii aberante mentionate, nu cred ca e treaba cuiva cine sta in apartamentul asta.
Intre mine si asociatia de locatari au existat probleme inca din prima luna cand m-am mutat in acest apartament. Proprietara a declarat ca stam 2 persoane, ceea ce era adevarat, iar presedinta asociatiei a trecut pe listele de plata 3 persoane la intretinere. I-am solicitat de multe ori sa modifice nr de persoane, dar a reusit sa faca asta abia dupa 3 luni. In prima luna cand am mers sa platesc intretinerea, presedinta asociatiei nu a vrut sa-mi ia banii, pe motiv ca trebuie sa platesc si penalizari. I-am explicat ca penalizarile o sa le plateasca proprietara, pt ca nu e datoria mea sa le platesc si tot nu a inteles. In aceasta situatie, i-am dat banii lunar proprietarei sa mearga sa plateasca intretinerea. Proprietara uneori a mers sa plateasca, alteori nu, dar asta nu inseamna ca este vina mea. Eu mi-am achitat datoriile lunar la intretinere si asta le-am explicat si celor de la asociatie. Intre timp, tot eu am platit o mare parte din datoriile la intretinere, la rugamintea proprietarei de a-i plati chiria in avans pt a scapa de o parte din datorii. In momentul cand am observat ca mi-a incarcat foarte mult factura, punandu-ma sa platesc pe o luna o cantitate de apa echivalenta cu acea consumata timp de 3 luni, am depus o cerere in care i-am solicitat sa recalculeze consumul de apa, aratandu-i clar ce norme metodologice a incalcat in momentul cand mi-a calculat factura. Fiind pusa in situatia sa recunoasca greseala, mi-a trimis pe cineva sa-mi verifice apometrele, in speranta ca tot va gasi ceva in neregula, astfel incat sa nu fie nevoita sa-si repare greseala. Nu a gasit absolut nimic in neregula la apometre si atunci mi-a cerut contractul de inchiriere. In aceste conditii, tot ce vreau sa stiu eu este daca exista vreo lege care sa ma oblige sa-i arat contractul.