avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 535 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... contract inchiriere/asociatie proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

contract inchiriere/asociatie proprietari

Locuiesc intr-un apartament inchiriat care are unele datorii la intretinere inca dinainte sa ma mut eu in acest apartament. Din acest motiv, presedinta asociatiei de locatari de care apartine acest apartament ne-a tot pus bete in roate de-a lungul timpului, ultima data punandu-ma sa platesc apa (calda si rece) de 2 ori. In urma sesizarilor facute de mine, a fost practic obligata sa rezolve problema si am stabilit de comun acord sa nu mai platesc apa pe o anumita perioada, pana cand indexul adus de mine ajunge la valoarea pe care ea m-a pus sa o platesc pana acum. Problema este ca, in incercarea ei de a-mi crea probleme in continuare, mi-a cerut sa-i duc si contractul de inchiriere a apartamentului inregistrat la administratia finantelor. Intrebarea mea este daca are dreptul sa-mi ceara acest contract si daca sunt obligata sa il duc.
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: cristina86m , utilizator 13:10, 16 Decembrie 2011
Nu, nu are dreptul sa va ceara contractul.
Dv. puteati fi ruda cu proprietarul, prietena a proprietarului si acesta sa va lase sa locuiti in apartament fara sa va ceara chirie.

Amestecul presedintei in relatia dintre dv. si proprietar este un abuz grosolan.

Singura dv. obligatie este sa va duceti la administrator cu CI sa va treaca datele in cartea de imobil. Si sa va faceti viza de flotant la politie. ATAT!

In rest, trebuie sa va respecte si sa va considere ca pe orice platitor al cotelor de intretinere fara sa se amestece in viata dv.
numai proprietarul la dobândirea proprietăţii, trebuie conform HG 1588/2007 să depună în copie, la asociaţie, actul de proprietate,ca chiriaș nu aveți această obligație
Multumesc pentru raspuns.
Dom' sacal, dar ce obligatie are o persoana, chirias, nechirias, etc. care-si schimba domiciliul? Nu ma faceti sa-mi schimb impresia...
Apoi, din punctul meu de vedere, asa cum spunea si @elga50, daca este in regula cu cartea de imobil (nu ma intereseaza mutatia - aceasta este grija respectivului cand este interpelat de organ), mai trebuie sa si achite consumurile pe-acolo, ori dupa cum a explicat autorul topic-ului, proprietarul are ceva restante datorate de alt chirias... Pai vezi ca are dreptate si admin-ul? Faza este ca el are treaba cu proprietarul, nu cu chiriasul, insa l-a intrebat de sanatate (citeste contract de inchiriere ca sa-l "trezeasca" pe proprietar de fapt).
Si noi avem proprietari care-si inchiriaza proprietatile - este dreptul lor. Deocamdata nu le-am solicitat, sa le vad macar contractul de inchiriere - ca nu-i treaba mea, asa cum a rezultat si din discutia de mai sus, dar mai stii ce le trece prin cap unora - nu stiu cine, organe importante?
Nu am nimic cu chiriasii - fereasca..., pretentia noastra: comportare civilizata, declararea corecta a nr. de persoane (aici intra in joc si prop.) si achitarea intretinerii. Suntem pretentiosi?
Intrebarea utilizatoarei era daca are dreptul presedinta sa-i ceara contractul de inchiriere.
Si noi i-am spus ca nu.
Restul problemei, cu restante mai vechi sau ranchiune mai vechi....aiasta-i o poveste intre presedinta si proprietar.
Inca o data, utilizatoarea poate fi prietena proprietarului care o lasa sa stea in apartament. Care e treaba presedintei sa se amestece in ce fel de relatie exista intre proprietar si locatarul din apartamentul sau? Plus ca rezolvarea acestei ranchiune pe seama unor oameni nevinovati pentru o situatie conflictuala mai veche, indiferent de natura ei, este abuziva si de prost gust, de mahala.

Alte discuții în legătură

Chiriasi fara contract de inchiriere rau platnici la intretinere manealidia manealidia Buna ziua, Sunt administratora unei asociatii de proprietari si ma confrunt cu urmatoarea problema; In bloc sunt foarte multe apartamente inchiriate unde ... (vezi toată discuția)
Vanzare apartament cu datorii la asociatia de proprietari madalinaoprea madalinaoprea As dori sa stiu ce se poate face in cazul vanzarii unui apartament cu datorii la asociatia de proprietari. Mai exact, intr-un apartament a locuit cu chirie ... (vezi toată discuția)
Chirias rau platnic cristina_apia cristina_apia Am o chiriasa cu care am contract de inchiriere dar care nu si-a platit intretinerea la bloc. Locuiesc in alta localitate, in Giurgiu, iar apartamentul este la ... (vezi toată discuția)