avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 568 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale inscriere pe rol a unui imobil adjudecat
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

inscriere pe rol a unui imobil adjudecat

Buna ziua,

Am achizitionat un apartament in urma unei licitatii publice, am fost de acord sa achit impozitul pe transfer la administratia financiara (ceea ce am facut deja), dar la directia taxe si impozite mi-a fost refuzata inscrierea pe rol a imobilului adjudecat pe motiv ca fostul proprietar are datorii. Cei de la taxe si impozite locale mi-au cerut sa platesc eu datoriile fostului proprietar pt a putea inscrie imobilul pe rol, insa nu cred ca e datoria mea sa platesc aceste datorii. Va rog sa-mi spuneti ce pot face in aceasta situatie. Eu am nevoie de un certificat fiscal de la directia taxe si impozite locale, insa ei refuza inscrierea, deci nu pot obtine acest certificat fiscal si nici nu pot inscrie imobilul in cartea funciara.
Cel mai recent răspuns: gmancila , utilizator 20:56, 15 August 2012
depinde de ce si cum scrie in actca ati adjudect. poate vor fi si alte pareri
Eronat, cei de la impozite si taxe sa va spuna in ce articol scrie acest lucru. Impozitul neachitat intra in sarcina executorului/pers. autorizate care s-a ocupat de licitatie, oligatia ei fiind sa ceara certificatul fiscal de la impozite si taxe si adeverinta de la asociatia de locatarii. Am avut un caz similar la serviciu, in acel moment ca functionar public am instiintat executorul judecatoresc ca se face vinovat de neanstiintarea celor de la impozite si taxe. Sincer nu imi amintesc si articolul invocat. Dvs. tb sa declarati in termen de 30 zile, altfel luati amenda. Mergeti la director si serviciul juridic, acele cheltuielii nu intra in sarcina dvs. Va doresc mult noroc! (am sa caut in OG 92/2003, ce articol gasesc pt dvs)
Sustinerea celor de la administratia financiara este eronata ,deoarece,titularul datoriilor in urmarire este evidentiat si identificat prin nume si CNP -in baza carora de regula se intocmesc documentele de urmarire si de executare silita
In actul de adjudecare scrie ca imobilul este liber de sarcini. Fostul proprietar are si datorii la intretinere, insa cei de la asociatie nu mi-au cerut sa platesc eu datoriile. Presedintele asociatiei a inteles ca apartamentul este liber de sarcini, insa cei de la taxe si impozite par sa nu priceapa ce scrie in actul de adjudecare.
Eu am mers la taxe si impozite la o saptamana dupa ce am obtinut actul de adjudecare, am lasat acolo un dosar cu actele necesare pentru inscrierea pe rol fiscal si mi-au spus ca mi se va raspunde la solicitare in 30 zile lucratoare, deci aproximativ o luna si jumatate. Eu as fi avut nevoie de certificat fiscal cat mai repede pentru a inscrie imobilul in cartea funciara si, din intamplare, am cunoscut pe cineva care lucreaza acolo si s-a uitat peste dosarul meu. Astfel am aflat ca numai daca platesc eu datoriile fostului proprietar voi putea inscrie imobilul. Am decis sa nu fac nimic si sa astept un raspuns oficial din partea lor. M-am convins ca nu trebuie sa platesc eu datoriile, insa acum sunt curioasa daca e normal sa imi raspunda la solicitare atat de tarziu?

Alte discuții în legătură

Act adjudecare laurentiu123456 laurentiu123456 Buna ziua , Am cumparat un imobil executat prin licitatie publica , am platit pretul integral ,mi sa eliberat cat si actul de adjudecare de catre BEJ ,iar ... (vezi toată discuția)
Apartament vandut la licitatie de banca octavia69 octavia69 am in asociatie doua apartartamente cu debite f. mari pe care le-am actionat in judecata de anul trecut,dar nu am primit inca nici o hotarare. intre timp,ele ... (vezi toată discuția)
Cum sa treci o proprietate pe numele tau, ca si nou proprietar, la administratia financiara daca are restante mari la impozit? znicolae9 znicolae9 Am cumparat o casa la licitatie , dar are impozitul neachitat de 4 ani. Nu imi permit sa platesc impozitul restant al fostului proprietar si nu stiu cum sa ... (vezi toată discuția)