avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 652 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... atacare testament in instanta
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

atacare testament in instanta

Buna ziua,
As dori sa stiu daca un testament mai poate fi atacat in instanta dupa decesul persoanelor care au intocmit acest testament. Situatia se prezinta in felul urmator: mama mea a fost desemnata unic mostenitor a casei bunicilor ei, desi fiica lor (mama mamei mele) este inca in viata. Mama mea a locuit toata viata cu bunicii ei si a avut grija de ei pana la decesul acestora. In testament este specificat ca mama mea trebuie sa mosteneasca toate proprietatile bunicilor in cazul in care se angajeaza sa-i intretina pe tot parcursul vietii si sa achite toate cheltuielile legate de inmormantare. Acest lucru s-a si intamplat, numai ca bunica mea (mama mamei mele), care nici macar nu a vorbit cu bunicii mamei mele in ultimii lor ani de viata, s-a gandit dupa moartea acestora ca ea trebuie sa mosteneasca toate proprietatile bunicilor. Este posibil sa reuseasca sa anuleze testamentul in instanta?
Cel mai recent răspuns: Alexandru Munteanu , Avocat 13:11, 16 Decembrie 2011
Mama mamei dvs. este mostenitor rezervatar, motiv pentru care poate obtine in instanta reductiunea testamentului in limitele rezervei succesorale.
Dati-ne, va rog , mai multe amanunte :
- cand au murit bunicii?
- au dispus impreuna printr-un singur testament?
Fiecare dintre bunici a intocmit cate un testament pt mama mea, deci exista 2 acte, nu unul pt amandoi. Bunicul mamei a murit in 2003, iar bunica in 2011.
Mama mamei are rezerva succesorala si poate cere in instanta reductiunea libertatilor excesive pentru ambele testamente.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune dupa moarte iuli113 iuli113 ma intereseaza si pe mine daca ma poate ajuta cineva. bunica mea a decedat ea este trecuta in c.f.ca fiind proprietara a unui imobil,bunica are un sot pe ... (vezi toată discuția)
Act testamentar. Andreia Aioanei Andreia Aioanei Bunica mea dorește să îmi facă act testamentar pe jumătate din bunurile deținute de ea.(bunicul a murit) Întrebarea mea este,dacă în acest caz este ... (vezi toată discuția)
Mostenire pentru doar unul dintre succesibili cezarpoenaru cezarpoenaru am o intrebare si as dori cateva lamuriri.bunica mea este in viata si ar dori sa lase mamei mele mostenire,casa pamintul etc.MENTIONEZ ca mama mea a avut o ... (vezi toată discuția)