avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 669 soluții astăzi
Forum Activitate dodorel62

Activitate dodorel62

Am văzut că în data de 9 noiembrie 2023 , să votat proiectul cu noua lege a pensiilor . Ce traseu trebuie sa mai urmeze pentru a deveni lege , sau merge direct la promulgare la președinte și în cat timp intra in vigoare . Sau acest proiect de lege a intrat în vigoare că lege daca deja a fost votată ?
V am rugat sa imi raspundeti si mie la aceasta intrebare , dar vad ca inca nu mi-ati raspuns . As vrea sa stiu cat trebuie sa mai astept pentru a primi un raspun de la vreun avocat ?
Bună seara. Eu stau la casa și as vrea sa anvelope casa . Trei pereți ii am la mine în curte și un perete este la strada . Doresc sa știu dacă fac anvelopele pereților de la mine din curte am nevoie de acte de la primărie? Dar dacă anvelopez și peretele de la strada , îmi trebuie acte de la primărie ? Eu la toată casa am un brâu de 4 cm lățime, în curte pun poliestilen de 10 cm , iar pe peretele de la strada de 3 cm ca să nu depășesc lățimea brâului .
Aștept un răspuns concret .
Va mulțumesc !
Eu am lucrat ca inginer la Cariera Husnicioara , jud . Mehedinti si in anul 2022 , am iesit la pensie . Urmeaza sa depun o cerere la sediul Carierei sa primesc o adeverinta comform legii 197 /2021 . Mi sa spus ca nu pot primi aceasta adeverinta ca prioritate au angajatii care trebuie sa iese la pensie si apoi noi pensionarii . Doresc sa imi comunicati comform legii in cate zile cei de la Cariera Husnicioara au obligatia sa imi emita aceasta adeverinta din data de cand eu am solicitat-o cu numar de inregistrare. Doresc sa stiu daca este specificat in vreo legea ca prioritate au angajatii si pensionarii trebuie sa astepte !
Va multumesc !
Am uitat sa precizez ca acea casa noua este legata de casa cea veche si este in aceiasi curte si pe acelasi pamant . In actul notarial este trecut toata suprafata de pamant existenta pe care sunt ambele case , care sunt legate una de ceilalta , atat prin acoperis , ziduri , inclusiv conductele de apa si de gaz . Pe casa noua nu exista acte fiindca este intr-o zona unde trebuie acceptul muzeului si acesta nu doreste sa de a acceptul .In aceasta situatie poate cineva sa cumpere o curte cu doua case , una cu acte si alta fara acte ?
Va multumesc !
Da exista o conventie matrimoniala intre soti
Buna ziua . Eu am o casa pe care i-am vandut-o sotiei mele si am o clauza de abitatie viagera , care spune asa : ,, Imi rezerv dreptul de abitatie viagera asupra intregului imobil ce face obiectul prezentului contract ,,
Intrebarile mele sunt :
1. Daca cat traieste sotia , are dreptul sa vanda casa fara acordul meu si mie sa imi cumpere orice unde sa pot locui ?
2. Dupa decesul sotiei , copiii ei au dreptul sa vina sa vanda casa fara acordul meu si sa imi cumpere o alta locuinta ?
3. Pot vinde copiii actualei sotii casa daca eu am acest act , iar cel care ar cumpara poate sa intre in casa fara acordul meu , tinand cont ca eu am acest act pe intreaga proprietate ?
4.Se mai poate face un adaos la acest act notarial prin care eu sa pun anumite clauze acum ?
5. Daca in curtea unde avem casa la care am facut referire , noi am facut o alta casa si pe acea casa noua nu sunt acte , poate sotia sa vanda casele daca pe cea veche exista clauza cu acul viager , iar pe cea noua nu exista acte ?
Astept un raspuns concret la fiecare punct imparte , daca se poate pe e-mail : marindorel56@yahoo.com , daca nu aici pe forum .
Va multumesc !
Daca am pensie de handicap si lucrez , poate sa imi opreasca CAS , Impozit si Sanatatea la salariu ? Sau ce imi poate opri din salariu ?
Răspuns la discuția probleme cu pensionarea
Este vorba despre pensie normala la limita de varsta . faptul ca am si grupe am iesit la pensie pe legea 74/2022 si mai trebuie sa mi se aplice si legea 197/2021 . Ambele legi sunt publicate in MO . In unele judete se aplica legea 197 , iar in unele nu , fiindca asa vor judecatorii , desii este pentru tot mineritul din Romania
Buna ziua . Eu am probleme cu pulsul si sunt in concediul medical dat de medicul specialist cardiolog de 3 luni . Am depus cererea de iesire la pensie in 27 Aprilie 2022 si pe data de 14 Iulie 2022 , mi-a venit iesirea la pensie cu data de 27 Aprilie 2022 .
Intrebarile mele sunt :
1. Mi se da pensia din data de cand am depus dosarul de pensionare ?
2. Daca sunt inca in Concediu medical ma poate obliga sa ies la pensie daca eu sunt inca in campul muncii ?
3 Ma poate obliga Casa de Pensii sa ies la pensie prin blocarea cartii de pontaj ?
4. Daca nu ma poate obliga , pana cand am voie sa stau in Concediu Medical si daca atunci cand voi iesi la pensie voi primi pensia din data cand dosarul a fost acceptat si pana cand voi iesi la pensie ?
Va multumesc !