avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 747 soluții astăzi
Forum Activitate Greenyvy

Activitate Greenyvy

Răspuns la discuția gaj credit auto
Si daca refuz sa mai platesc? Cand ne taxeaza si maresc dobanzile uita de contracte le scot la lumina doar daca gresim noi imprumutatii... As prefera sa nu mai platesc nimik in plus. Pana la urma am achitat la zi aproapte 7 ani. Ma deranjeaza sa primesc telefoane prin care mi se solicita bani fara o justificare serioasa. Atatea credite date in fals cu buna stiinta de inspectorii lor, si aici stiu ce vorbesc, credite care s-au evaporat pur si simplu nu au mai avut nevoie de gajuri suplimentare.
Multumesc pentru raspuns desi nu ma face sa ma simt mai bine.


Daca acest gaj era atat de important pentru ei ar fi trebuit sa ma instiinteze in scris si cu ceva timp inainte de a expira cei 5 ani nu la 6 ani si 8 luni nu credeti? Si sa nu ma streseze prin telefon. Nici macar nu am obligatia sa raspuns la telefon, sau o am si pa asta pe undeva prin acel contract?
Discuție gaj credit auto
Am luat un credit auto in valoare de 26000 lei in anul 2006 si pana acum am platit rate, comisioane si dobanzi asa cum le-au cerut ei fara sa comentez la frecventele modificari intervenite unilateral din partea bancii si in favoarea ei. La incheierea contractului de credit am fost obligata sa inchei si o asigurare Casco care ar fi trebuit sa fie incheiata pe toata durata contractului si anume 10 ani. Cei de la banca au facut asigurarea Casco doar pe 8 ani. Imi pot ei cere sa reinnoiesc aceasta asigurare atat timp cat nu eu am optat pentru o durata mai mica ci ei? Ma pot obliga sa inchei inca o asigurare?
Si problema pricipala: La incheierea contractului sustin ei ca era prevazut si un gaj asupra autoturismului care insa ar fi fost doar pe o perioada de 5 ani deci jumatate din durata contractului. Cei cinci ani au ttrecut si banca ma someaza ca am obligatia sa reinnoiesc acest gaj si sa platesc contravaloarea reinnoirii. Nu mi se pare normal sa apara asemea costuri pe parcursul derularii unui contract atat timp cat nu mi-am incalcat in nici un moment obligatiile asumate la semnare. Este corect cum procedeaza aceasta banca? Pot refuza sa platesc aceasta reinnoire a gajului?
Răspuns la discuția Angajare persoana peste 45 de ani
mediator a scris:

Pot beneficia de subventie conform art 85 din Legea 76 angajatorii care angajeaza:
- Someri in varsta de peste 45 ani
- Someri parinti unici sustinatori ai familiilor monoparentale (fara a se preciza varsta)

....someri (inregistrati in evidentele agentiilor de somaj)daca ii angajati pe perioada nedetrminata
Daca somerul are peste 45 de ani dar nu mai beneficiaza de indemnizatie deoarece perioada indemnizata s-a incheiat fara a-si gasi un loc de munca mai beneficiaza de subventie?
Discuție partaj
daca in timpul casatoriei am luat un credit impreuna cu fostul sot si dupa cinci luni am divortat creditul se partajeaza?
Creditul a fost utilizat pt achizitionarea unui autoturism care se afla in posesia mea de la despartire si ratele le-am achitat tot eu.
Am intalnit recent un caz care m-a bulversat si as dori sa ma ajutati sa inteleg situatia mai bine, eventual sa vad aspectul juridic din spatele acesteia.
Un salariat al unei firme deschide in nume propriu o firma proprie cu obiect de activitate plasare forta de munca si angajeaza un numar de persoane cu contract individual de munca pentru ca apoi sa le plaseze, la munca, in cadrul firmei unde respectivul activeaza.
Din punctul meu de vedere o asemenea situatie este cel putin ambigua si tind sa cred ca si inafara legii dar....se practica.
Mentionez ca respectiva plasare consta in faptul ca firma de plasare presteaza pe baza de contract o activitate economica fara legatura cu obiectul ei de activitate si anume acela de plasare forta de munca.
Va multumesc anticipat pentru ajutor.