avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 140 soluții astăzi
Forum Activitate Ioana Bogdan

Activitate Ioana Bogdan

Discuție Dosar penal
Buna ziua,

Am un dosar penal in Ploiesti si as vrea sa stiu daca exista cineva care cunoaste un avocat care practica dreptul penal si procesual in acest oras.
Multumesc.
Răspuns la discuția executare silita
Buna seara,
Imi pare rau pentru intarzierea in a va raspunde.
Problema dumneavoastra trebuie scindata in doua parti: 1. cea a debitului pe care il avea tatal dumneavoastra 2. cea a succesiunii.

Pentru prima problema ar trebui sa stiu ce garantie este scrisa in contractul de imprumut. Garantul , in prezdent dumneavoastra ca si mostenitori ai garantului , puteti porni o actiune impotriva debitorului prin care sa il obligati sa va returneze suma platita , daune interese si cheltuielile pe care le-ati efectuat cu tot ceea ce tine de acest imprumut. Din pacate insa va trebui sa platiti ceea ce se solicita pentru ca dumneavoastra in momentul in care ati acceptat tacit mostenirea acceptati atat activul cat si pasivul (sau in speta mama dumneavoastra). Ar trebui sa vedeti exact de scrie in contract , daca aveti sau nu dreptul de a invoca beneficiul de diviziune desi este cam tarziu. Sfatul meu este sa il dati in judecata pe vecin si sa va plateasca ceea ce veti plati dumneavoastra la banca.
A doua problema este mai simpla. Puteti merge la un notar din zona in care locuiti daca locuiti in Bucuresti cautati notarul care are cele mai mici onorarii si deschideti procedura succesorala. Am vorbit cu notari care accepta dezbaterea succesiunii chiar daca nu s-a acceptat expres mostenirea si daca mostenitorii toti sunt de acord. Problema este ca trebuie sa platiti atat o taxa de timbur cat si un onorariu pentru notar. O alta solutie ar fi aceea a deschiderii succesiunii prin instanta. Aceasta procedura poate fi mai ieftina in sensul ca se va plati o taxa de timbru insa va dura mai mult timp.
In speranta ca v-am raspuns macar la o parte din intrebari,
Va doresc o seara placuta.
Răspuns la discuția executare silita
Buna seara,
Din cate am inteles problema este un pic mai complicata, coroborand si cele spuse de catre dumneavoastra in mesajele anterioare.
Va rog sa ne spuneti ce vreti sa faceti acum pentru a sti cum sa raspundem. Doriti sa achitati datoria? Doriti sa lasati executarea sa isi urmeze cursul? Doriti sa nu platiti?
In plus va rog sa imi spuneti daca suma de bani este suficient de mare incat sa epuizeze succesiunea.
Buna seara,

Este mai bine sa le treceti pe toate in actul constitutiv pentru ca ulterior sa nu mai platiti nimic pentru eventualitatea in care doriti sa va extindeti obiectul de activitate cu codurile mai sus mentionate.
La registrul comertului veti completa o declaratie model 2 pentru a va autoriza activitatile pe care doriti sa le desfasurati. Aceasta declaratie nu se plateste separat ci va fi inclusa in taxele pentru constituirea societatii.
De la primarie aveti nevoie de autorizatie insa numai pentru anumite activitati (din cate stiu pentru alimentatie publica) si pentru punctele de lucru.
In speranta ca v-am raspuns la toate intrebari,
Succes.
Răspuns la discuția intrebari......
Buna dimineata,
Va voi raspunde cu liniuta pentru a fi sigura ca raspund la toate intrebarile dumneavoastra:
- daca nu au facut timp de 6 luni de la momentul decesului tatalui niciun act de acceptare tacita (ex plata unui impozit pentru imobil) sau nu au facut un declaratie la notar de acceptare , vor fi inalturati de la mostenire.
- daca au pierdut sau nu dreptul la mostenire va fi stabilit de catre instanta. Ei ar putea invoca anumite lucruri (gen repunerea in termenul succesoral ) pentru cazuri exceptionale. Insa in principiu daca nedeclrarea s-a datorat pasivitatii, vor fi inlaturati.
- daca sotia nu a facut nici ea o declaratie la notar prin care sa spuna ca va mosteni sub beneficiu de inventar(adica in limita activului nedatorat al mostenirii), in principiu ea va mosteni atat activul cat si pasivul.
- situatia insa acum este neclara deoarece nu se stie din punct de vedere al hartiilor cine este mostenitorul mostenirii fiind inclusi toti trei.
Cel mai bine ar fi sa ma contactati pe adresa de e-mail cu mai multe detalii pentru a va da un sfat exact si pentru a vas pune ce este de facut in aceasta situatie.

Sper ca v-am raspuns in limita spatiului la intrebari.
O zi frumoasa.
Răspuns la discuția Imi trebuie rovinieta?
"Începând cu data de 1 iulie 2002 se introduce tariful de
utilizare a reţelei de drumuri naţionale din România, denumit în
continuare tarif de utilizare, aplicat tuturor utilizatorilor români şi străini
pentru toate vehiculele înmatriculate, care sunt folosite pe reţeaua de
drumuri naţionale din România şi structurat în funcţie de perioada de
parcurs şi staţionare". Asadar pentru a raspunde la intrebare, pentru ruta mentionata este nevoie de rovinieta.
Mentionez din proprie experienta ca sunt eliberate procese verbale de constatare a contraventiei pentru necumpararea rovinietelor. Asadar daca iesiti din Bucuresti spre Buftea odata la 5 zile fara rovinieta, o sa va vina acasa cate o amenda pentru fiecare iesire.
O seara placuta.
Răspuns la discuția intrebari......
Buna seara,

Daca cei doi copii nu au fost la notar sa dea o declaratie de acceptare mostenire sau nu au facut vreun act de acceptare tacita a mostenirii, ei vor fi indepartati de la mostenire, casa revenindu-i sotiei supravietuitoare ca urmare a locuirii timp de un an in casa respectiva. Mentionez ca dezabterea mostenirii nu este obligatorie insa va fi necesara in ipoteza unei vanzari spre exemplu. In ceea ce priveste dobandirea bunurilor de catre sotie, aceasta problema nu se pune decat cu privire la 50% din casa respectiva si din teren.
Proprietarul casei nu este unul singur ci pentru 50% este sotia iar cealalta parte poate sa apartina atat sotiei cat si copiilor in conditiile de mai sus.
Sper ca raspunsul meu sa va ajute.