avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 681 soluții astăzi
Forum Activitate CGSebastian

Activitate CGSebastian

Buna ziua,
Situatia mea este urmatoarea: detin o casa de 53mp in proprietate cu sotia mea dobandita prin contract de vanzare - cumparare dar in care suntem actuali propietari de drept si propietari de fapt vom fi dupa ce vechiul proprietar o sa inceteze din viata. Sunt eligibil pentru program ? In caz ca nu, daca vand/donez locuinta altei persoane devin eligibil?
Multumesc.
Răspuns la discuția Accident rutier soldat cu victima
Revin cu alta intrebare acuma. Mi-a venit acasa o instiintare de la procuratura ca sunt scos de sub urmarire penala. Acuma ce trebuie sa fac? Cum imi pot recupera permisul de conducere?
Presupun ca o sa vina o notificare la adresa unde este inscrisa masina, nu?
Etapele sunt urmatoare:
Deplasandu-se pe drumul A, conducatorul X ruleaza cu o viteza peste limita maxima admisa, din fata sa vine o masina a politiei dotata cu aparat radar, la o distanta de 5-10 m acesta porneste girofarurile si da un blitz din faruri, conducatorul X nu opreste si isi continua deplasarea nefiind ajuns din spate de masina politiei care dupa ce a vazut ca nu a oprit a intors dupa el. Care sunt consecintele in acest caz?
Răspuns la discuția Accident rutier soldat cu victima
Adrian.Tudor a scris:

Au inceput cercetarile pt intocmirea dosarului penal? Pe cat tip v-a fost suspendat permisul si ce document v-a eliberat politia in urma accidentului?


Cercetarile au inceput cu cele de la fata locului ( masuratori, declaratia mea, a celui din dreapta si a soferului de microbuz). Permisul mi s-a suspendat cu drept de circulatie pe 15 zile, motivul scris in dovada este cel de mai sus, iar la rubrica ""prezenta s-a eliberat ..." scrie "DOSAR PENAL". Victima este internata in spital cu fractura la piciorul stang ( tibia ), a fost operata + alte doua fracturi minore care nu au necesitat interventie chirugicala sau gips.

Multumesc pt. raspunsul prompt.

PS: Sunt cercetat pentru vatamare corporala din culpa.
Buna seara.
Pe data de 05.05.2011 am fost implicat intr-un eveniment rutier in care am accidentat un pieton.
Filmul incidentului este urmatorul: pe drumul national DN65c cand eram angajat in depasirea unui microbuz de persoane care era stationat pe partea dreapta a carosabilului ( pe acelasi sens de mers cu mine ) cand am ajuns paralel cu acesta din fata microbuzului de persoane un pietoan mi-a iesit in fata inopinant, acrosandul. Mentionez ca incidentul a fost la 30m dupa trecerea de pietoni in zona unui liceu care nu era semnalizat de vrun semn rutier iar drumul nu era marcat, in zona nu aveam nici un semn rutier care sa-mi interzica depasirea in acea zona. Politia mi-a suspendat permisul pe motivul: neadaptarea vitezei sub 30 de km in zona trecerii de pietoni si a scolilor pe vreme ploioasa si carosabilul ud (defapt era ceva de genul 2-3 picaturi, ici colo ), eu unul nu consider ok motivul suspendarii atata timp cat nu a fost nici un semn care sa anunte scoala, semn care sa-mi interzica depasirea si la 30m dupa trecerea de pietoni, mai mentionz ca microbuzul respectiv nu avea statie in acea zona, intrebarea mea este daca pot sa fac ceva si sa am castig de cauza.