avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 316 soluții astăzi
Forum Activitate lorenzo29

Activitate lorenzo29

in octombrie 2014 s-a dat sentinta definitiva,am fost condamnat la 2 ani cu suspendare si 3 ani de supraveghere. in octombrie 2017 s-a terminat termenul de supraveghere.deci in momentul de fata au trecut 4 ani si 3 luni de la sentinta definitiva.intrebarea mea este daca acuma merg sa scot un cazier judiciar o sa imi apara curat?
ar trebui sa mentionati de la inceput ca raspunsurile sunt contracost
Buna seara. As avea nevoie de un mic ajutor.
In octombrie 2014 s-a terminat procesul pe care l-am avut in urma unui accident de circulatie,Societatea Astra a fost obligata la plata tuturor despagubirilor,In perioada aprilie-iunie 2015 prin executare silita Astra a platit suma datorata victimei accidentului.Dar a mai ramas o suma care trebuia platita spre un tert(spital) .executarea silita pentru aceasta suma s-a facut doar in luna septembrie sau octombrie 2015 cand Astra era deja in faliment ,in acest fel executarea a fost facuta doar pe mine. Intrebarea mea este ce pasi ar trebui sa urmez pentru a cere FGA sa plateasca datoriile celor de la Astra.
va multumesc
Răspuns la discuția proceduri mostenire
si atunci care este modalitatea prin care mama sa fie sigura ca la vanzarea casei (casa fiind singura mostenire) va primi 2 treimi si nepotul doar o treime din pretul de vanzare,avand in vedere ca nepotul a venit cu aceasta propunere de a primi doar o treime,avand in vedere ca mama s-a ocupat de ingrijirea bunicii care era paralizata si de inmormantarile bunicii si a fratilor ei( niciunul dintre cei 2 frati ai mamei nefiind pensionari pt a beneficia de cuponul de pensie ,mai mult ei nu erau nici angajati nicaieri)
Răspuns la discuția proceduri mostenire
bunicii au avut 3 copii,dintre care mai traieste doar mama mea,
un frate al mamei mele a murit in 2014 nu a avut urmasi si nici sot
celalalt frate al mamei a murit in 2015 acesta are un copil, ( pe care l-am mentionat in primul comentariu).copil rezultat in urma unei casatorii care nu a durat decat maxim 2 ani.fratele mamei divortand in urma cu 35 de ani

si nu exista alti pretendenti la mostenire in afara de mama si copilul fratelui mamei
Răspuns la discuția proceduri mostenire
deci sa inteleg ca in acte impartirea mostenirii se va faca 50%-50%,si doar dupa vanzarea casei va mai primi mama o parte de la nepot,asta daca mai vrea el sa ii dea...
????
deci succesiunea de mostenire nu se va putea face 66% mama si 33% nepotul ,nici daca acesta va declara la notar ca doreste doar o treime?
buna ziua.Bunicul a murit in 1988,bunica in 2016,ei au avut 3 copii ( 2 dintre ei au murit, dintre acestia unul avea un copil ) ,a mai ramas mama si copilul .intrebarea mea este daca mama si copilul fratelui ei au drepturi egale la mostenire?
Daca da,: atunci ce trebuie facut pentru ca copilul a declarat verbal ca nu vrea jumatate ci doar o treime din mostenire avand in vedere ca mama s-a ocupat de toate inmormantarile si a ingrijit pe bunica .Ma refer la faptul daca ajunge o declaratie scrisa la notar si semnata de nepotul mamei si daca aceasta declaratie mai poate fi contestata in viitor de nepot.
buna ziua.am nevoie de o informatie:
eu lucrez ca salariat temporar,in codul muncii apare acest articol legat de salariatii temporari

Art. 92. [egalitatea de tratament]
(1) Salariatii temporari au acces la toate serviciile si facilitatile acordate de utilizator, in aceleasi conditii ca si ceilalti salariati ai acestuia.
(2) Utilizatorul este obligat sa asigure salariatului temporar dotarea cu echipamente individuale de protectie si de munca, cu exceptia situatiei in care prin contractul de punere la dispozitie dotarea este în sarcina agentului de munca temporara.
(3) Salariul primit de salariatul temporar pentru fiecare misiune nu poate fi inferior celui pe care il primeste salariatul utilizatorului, care presteaza aceeasi munca sau una similara cu cea a salariatului temporar.
(4) In masura in care utilizatorul nu are angajat un astfel de salariat, salariul primit de salariatul temporar va fi stabilit luandu-se in considerare salariul unei persoane angajate cu contract individual de munca si care presteaza aceeasi munca sau una similara, astfel cum este stabilit prin contractul colectiv de munca aplicabil la nivelul utilizatorului

eu sunt angajat cu salariul minim pe economie,
in art 92 scrie ca si salariatii temporar trebuie sa benefecieze de acelasi drepturi si facilitati ca si ceilalti angajati ai utilizatorului.Ceilalti angajati ai utilizatorului care presteaza aceeasi munca ca si mine sunt angajati tot cu salariul minim dar ei primesc salariul net mai mare cu 250-300 lei,in plus mai primesc si cate un pachet cu produse in fiecare luna.intrebarea mea este oare nu ar trebui sa primim aceste lucruri si angajatii temporari?
am avut o rata la banca pe care din anumite motive nu am mai reusit sa o platesc.in 2014 s-a emis o hotarare judecatoreasca de executare silita,neavand loc de munca executorul nu a avut de unde recupera suma de bani.acuma banca ma instiinteaza ca mi-a cedat iarasi creanta unei firme de recuperari...este posibil acest lucru avand in vedere ca pentru acea creanta exista deja un ordin de executare silita?