Am o problema legata de legea 263/2010. Iata care e: sunt pensionara anticipat partial din vara anului trecut. In acelasi timp indeplinesc functia de presedinte asociatie de proprietari, primind un salariu de 225 lei prin contract de mandat, pentru care platesc legal impozit la stat, CASS de 5.5%, etc. Acum 2 zile primesc de la Casa de Pensii o decizie prin care mi se spune am un debit catre Casa de Pensii reprezentand contravaloarea pensiei pe ultimile 5 luni fiindca indeplinesc cumul de functii, conform noii legi a pensionarii. Am fost ieri la Casa de Pensii sa ma lamuresc, sa vad despre ce e vorba. Prea multe explicatii nu mi s-au dat, mi s-a spus ca deja am dosarul intocmit si ca de luna viitoare mi se retine 1/3 din pensie pana la achitarea debitului. Am intrat si eu pe noua lege a pensionarii si pe normele metodologice aferente acestei legi dar nu m-am lamurit deloc. Bun, presupunand ca am incalcat legea, de ce nu am fost anuntata in termen de 30 de zile, asa cum prevede tot aceasta lege, de ce ma anunta dupa 5 luni, de ce mi se cere sa returnez pensia si nu salariul de la asociatia de proprietari pentru care am platit oricum dari la stat si cu care, inteleg ca am intrat in ilegalitate, de ce mi se ia o treime din pensie si nu platesc, daca sunt vinovata in 36 luni asa cum scrie tot in lege? Va rog, daca ati mai intalnit cazuri similare, dati-mi si mie un sfat.