avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 436 soluții astăzi
Forum Activitate anaantonie

Activitate anaantonie

Am si eu o situatie asemanatoare. Sunt trecuta cu mama pe o casa la tara de 60 mp. Am inteles ca totusi exista posibilitatea de a putea face imprumut prin prima casa avand in vedere faptul ca am doar o parte. Trebuie sa renunt la partea mea/
Pentru ca lucrez ca si educatoare la o gradinita de stat cu program normal as dori sa stiu daca optionalele cu plata sunt legale. Exista numeroase discutii pe tema aceasta insa eu cred ca sunt totusi legale. Exista o anumita ora la care se fac optionalele cu plata? La grupa mica exista un optional si doua la grupa mare. Daca in oferta gradinita are mai multe optionale si parintele opteaza pentru mai mult de doua este legal, pot solicita acest lucru? Oare eu ca educatoare pot face la grupa optionale cu plata? Daca lucrez la o gradinita cu program normal care va fi intervalul?
Stiu ca exista discutii pe aceasta tema, insa eu consider ca aceste optionale sunt benefice copiilor. Se pune problema ca este invatamant de stat si ar trebui sa fie gratis, insa in acest context cred ca ministerul educatiei ar trebui sa le finanteze. Totusi invatamantul preprimar nu este obligatoriu. Poate parintii vor face demersurile necesare.
Mie nu mi se par corecte mai multe lucruri, inclusiv faptul ca particip la cursuri de formare continua pe bani mei, ca fac materiale didactice pe banii mei, ca nu este legal fondul clasei, dar institutia ar trebui sponsorizata pentru ca primaria nu are fonduri suficiente. Daca am nevoie de un radiocasetofon la grupa ce fac? Astept fonduri de la minister? Poate in acest context ca si in sanatate s-ar putea instala coplata pentru ca eu am inteles ca sunt obligata sa lucrez cu 30 de elevi la grupa pentru a-mi lua salariul pentru ca s-ar instala plata per elev. Oare o educatoare se poate ocupa foarte bine de un numar atat de mare de copiii? De ce daca avem pauza? Din cate stiu invatatoarele au o pauza de 10 minute la fiecare ora. In programul meu nu este mentionata nici o pauza. Stiu ca sunt profesor in invatamantul preprimar si am dubla specializare si avem acelas salariu, insa invatatoarele au optional de religie si sport facute de profesori si platite de stat. Eu sunt obligata sa stau in clasa 5 ore fara intrerupere? De ce nu avem pauza de masa. Stiu ca peste tot in mass-media sunt puse educatoarele la colt pentru ca unele nu au un comportamenta decvat, insa ce se intampla cu retul care sunt corecte si isi fac meseria cu drag, oare ele trebuie umilite?