avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 529 soluții astăzi
Forum Activitate loredana b

Activitate loredana b

Buna ziua! tatal meu a mostenit de la o matusa, prin testament, casa si terenul aferent. Problema este ca in testament sunt trecuti 800mp, iar gradina in fapt are suprafata aproape dubla. Explicatia data de notarul care a facut testamentul a fost ca poate trece maxim 1000mp. Gradina este cu aceasta suprafata de mai bine de trei generatii dar nu exista acte doveditoare. Mama mea a primit o oferta de a vinde terenul respectiv, dar nu o poate face din cauza acestei neclaritati. Ce as putea face in aceasta situatie? Va multumesc!
Buna ziua! Doresc sa imi deschid un PFA (pentru meditatii). De la ONRC mi s-a solicitat sa atasez la dosar acordul uzufructuarului in ceea ce priveste incheierea contractului de comodat pe care l-am facut deja. Mentionez ca locuinta unde vreau sa inregistrez PFA-ul este donata de socrul meu sotului. In ce consta acest acord: o declaratie pe proprie raspundere a socrului sau a sotului sau exista un anume formular? Va multumesc!
Buna ziua!
Sunt cadru didactic titular in invatamantul primar. La scoala unde activez nu exista after school sau program de meditatii dupa programul de scoala. Am fost solicitata sa supraveghez copiii de clase primare (12 elevi din toate clasele - CP-IV) de la scoala unde am activat în urma cu câțiva ani, pentru realizarea temelor si a unor activitati in completare, în intervalul 12.30- 16,00(programul vine în sprijinul părinților care lucrează și nu au cui să își încredințeze copiii după programul de școală). Am raspuns afirmativ. Plata intregului program este suportata de o asociație cu care trebuie sa semnez si un contract. Când am activat în unitatea respectivă am participat la același program pe durata a două ore în fiecare zi. Este vreo lege care sa imi interzica sa lucrez in programul de dupa-amiaza într-o alta unitate sau sa am un alt loc de munca cu contract? Va multumesc!
Discuție MOSTENIRE
Buna ziua! In urma decesului tatalui meu (decembrie 2019) s-a realizat succesiunea (februarie 2020). I-am facut mamei procura- atat eu , cat si fratele meu- si totul s-a rezolvat in privinta casei si a terenurilor intravilane si extravilane. Problema este ca, desi i-am specificat doamnei notar ca intre bunurile ramase este si un autoturism, masina nu apare intre bunurile dupa care s-a facut succesiunea. Daca mama mea doreste sa o vanda cum poate proceda? Eu pot sa ma deplasez si sa ii fac procura noua, dar fratele meu locuieste in Australia si, in contextul pandemiei, nu poate sa vina in tara doar pentru actul de imputernicire. Cum am putea proceda pentru ca in urma vanzarii sa nu avem probleme? Multumesc!
Discuție Bursa sociala
Daca un elev a ramas repetent in anul scolar 2018-2019 poate beneficia de bursa de ajutor social in anul scolar 2019-2020 ?
Discuție evaluare
Daca exista suspiciunea ca un supraveghetor la evaluarea nationala ar fi ajutat un elev, care sunt masurile care se impun? Elevii vor trebui sa sustina inca o data evaluarea? Ce sanctiuni primeste cadrul didactic supraveghetor? Multumesc.
Discuție Lucrare de grad
Buna ziua.
Lucrez in invatamant si pentru obtinerea gradului I am realizat o lucrare de grad. Peste vreo 2 ani am imprumutat-o unei colege pentru a se inspira, iar mai tarziu am descoperit ca a copit foarte mult din lucrare fara a-mi spune. Ea si-a publicat lucrarea, dar nu pentru a o pune spre vanzare, ci pur si simplu pentru a inregistra niste puncte la un dosar de departajare pentru a obtine un loc de munca. Care sunt consecintele in cazul in care as depune o plangere? Altcineva in afara de mine o poate reclama?
Va multumesc.
Discuție Salarizare
Buna seara!
Ma confrunt cu o problema legata de incadrarea in transa de salarizare conform vechimii pe care o am in munca. Situatia se prezinta astfel:
- lucrez ca si invatatoare titulara (ca si studii, am terminat scoala postliceala) incepand cu 1 sept.1999 si pana in prezent;
- am gradul didactic I;
- in perioada 1 aprilie 2005 - 1 septembrie 2006 am stat in CICC;
- sunt incadrata in transa de vechime 10-14 ani cu salariul corespunzator grilei de salarizare.
Dupa calculele mele ar trebui ca de la 1 sept. 2013 sa fi fost trecuta in transa 14-18 ani, dar acest lucru nu s-a realizat pentru ca doamna secretara imi spune mereu despre legea 63/2011.
Daca eu am avut CICC pana in 2011 cu ce ma afecteaza aceasta lege? Nu scrie nicaieri ca se aplica retroactiv!
Va rog frumos sa ma lamuriti care este transa in care trebuie sa fiu incadrata si care este salariul pe care ar trebui sa-l iau.
Rugamintea mea este sa imi interpretati legea, nu sa imi citati din textul ei, ca sa ma pot lamuri si sa pot si eu lamuri la randul meu pe cine trebuie.
VA MULTUMESC ANTICIPAT!!

Răspuns la discuția Mostenire casa si teren
Acum patru ani matusa nu a avut nici un certificat medico-legal, dar as putea aprecia ca a avut o stare de sanatate de invidiat.
Tatal meu a primit casa si terenul aferent de la o matusa a sa in varsta de 90 de ani. Matusa este sora bunicului(tatal tatalui meu) si, desi a fost casatorita, nu are copii. Casa in care locuieste si terenul acesteia i le-a lasat tatalui meu printr-un testament incheiat cam acum patru ani cand dumneaei se afla in deplinatatea facultatilor mintale.
Intre timp (de vreo 6 luni incoace) matusa a inceput sa manifeste tulburari de memorie, paranoia, pentru care doctorul specialist i-a prescris medicatie adecvata.
As dori sa stiu daca testamentul facut poate fi atacat de catre un alt nepot.
Ar trebui facut un alt act intre tatal meu si matusa lui pentru ca, in viitor tatal meu sa nu aiba probleme si sa poata vinde casa sau terenul(in cazul in care se va decide sa faca acest lucru)?
Va multumesc anticipat !