avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 151 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... MOSTENIRE
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

MOSTENIRE

Buna ziua! In urma decesului tatalui meu (decembrie 2019) s-a realizat succesiunea (februarie 2020). I-am facut mamei procura- atat eu , cat si fratele meu- si totul s-a rezolvat in privinta casei si a terenurilor intravilane si extravilane. Problema este ca, desi i-am specificat doamnei notar ca intre bunurile ramase este si un autoturism, masina nu apare intre bunurile dupa care s-a facut succesiunea. Daca mama mea doreste sa o vanda cum poate proceda? Eu pot sa ma deplasez si sa ii fac procura noua, dar fratele meu locuieste in Australia si, in contextul pandemiei, nu poate sa vina in tara doar pentru actul de imputernicire. Cum am putea proceda pentru ca in urma vanzarii sa nu avem probleme? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 18:31, 24 Iulie 2020
In principal trebuie să obțineți un supliment la certificatul de mostenitor inițial.
Dvs o puteti imputernici pe mama pentru suplimentarea masei succesorale, printr-o procura notariala, la orice birou notarial din țară.
La fel si fratele dvs, în Australia, la Ambasada sau Consulat. Nu trebuie să vină în țară pentru procura

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune după moartea mamei valentinap39 valentinap39 Buna ziua. In octombrie 2019 a murit mama mea. Ea a locuit alaturi de tatăl meu in orașul Brăila. Eu locuiesc în București iar fratele meu in Italia. ... (vezi toată discuția)
Succesiune cand unul dintre mostenitori este rezident in japonia Chirila Corina Chirila Corina Buna ziua, sunt vaduva din 21 mai 2019 cand sotul a avut atac de cord. Am doi copii: un baiat ce sta in Cluj si o fata ce este casatorita si cu doi copii, ... (vezi toată discuția)
Succesiune - citare parti annesis annesis Buna ziua, Noi suntem 4 frati si mama a decedat acum 1 luna jumatate. As vrea sa deschid succesiunea, ca din cate am inteles nu ar costa daca se face in ... (vezi toată discuția)