avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 344 soluții astăzi
Forum Activitate Marius0123

Activitate Marius0123

Buna ziua,

Intentionez sa dau spre inchiriere un apartament un cadru militar (caruia i se deconteaza partial). Ipotetic vorbind in cazul in care sa zicem provoaca stricaciuni/nu este curat/sau alte situatii, pot evacua chiriasul inainte de expirarea perioadei contractuale? Chiar de plateste chiria?

Exista un contract standard la ANAF pentru inchiriere?
Multumesc!

Buna ziua,

Va rog cu o speță. Am facut o solicitate in baza Legii 544,/2001 unei instituții publice, am copiat textul unei solicitări/petiții standard mă refer la forma. Draftul găsit pe internet avea la final cuvântul jurnalist al unei entități private. Din greseala am uitat să șterg aceasta rubrică din petiție. Petiția cuprindea solicitarea in sine, numele prenumele meu precum și sintagma "jurnalist ....". Va menționez că a doua zi după trimiterea online a solicitării mi am dat seama de greșeală și am trimis email cum că renunț la a mai primiri răspuns la această solicitare.
Ce credeți. Am fost sunat de.la poliție să mă duc să o dau o declarație. Am fost am spus exact cum au stat lucrurile și anume că dintr o greșeală a rămas în dreptul numelui meu jurnalist eu neavând calitatea aceasta. Am specificat că am cerut a doua zi ide la trimitere dinmproprie inițiativa nstituției sa anuleze.solicitarea mea.
Am menționat că oricum solicitările mele priveau informații publice și transparente.

Ce se poate întâmpla acum? Pot.avea dosar penal?
Buna ziua,

Acord viza cfp pe plati aferente contractelor . Va rog sa imi spuneti daca acest lucru contravine cu calitatea de membru in cadrul comisiei de analiza a ofertelor avand in vedere OG 119/31.08.1999?

" Art. 11: Separarea atributiilor
Persoana care exercita controlul financiar preventiv propriu nu trebuie sa fie implicata, prin sarcinile de serviciu, în efectuarea operatiunii supuse controlului financiar preventiv propriu."

Multumesc!
Răspuns la discuția Pensie alimentara
Daca stabilesc 1/2 din toate veniturile mele sa se duca către pensie alimentara (fata de 1/4 prevazut in lege) și ulterior îmi vine un titlu executoriu de poprire pe conturi și la job. Se va calcula 1/3 din jumatate de venit 1/2 restul de la pensie ?
Buna ziua,

Nu gasesc raspuns la urmatoarele intrebari:

1.Va rog sa imi spuneti daca pensia alimentara poate fi mai mare de 1/4 din venit daca doresc acest lucru. Adica doresc de buna voie sa platesc 1/2 din salariu si acest lucru sa fie stabilit prin sentinta judecatoreasca.

2. Dupa decedarea socrilor bunurile lor raman singurei fice ideea este daca sunt bunuri comune sau bun propriu avand in vedere ca suntem casatoriti?

3 Un imobil achizitionat inaintea casatoriei poate ajunge bun comun dupa multi ani de casatorie?

Multumesc!
Discuție vanzare obiect
Buna ziua,

Am avut un un binoclu de vanzare pe olx. L-am trimis la cumparator prin fan curier separat fara serviciile olx cu optiunea de verificare colet. Anterior i-am trimis toate pozele cerute cumparatorului si m-am oferit sa il dau in mana pentru a evita pretul transportului dar nu a dorit fiind din alt oras.

In ziua urmatoare cumparatorul a sunat cum ca binoclu nu este conform asteptarilor ca nu se vede corect prin el.

Ce se poate face in acest caz, eu nu am timp de pierdut cu ia-l da-l inapoi.

Sunt de buna credinta pentru ca eu am spus sa fie cu verificare la deschidere.

Ce se poate intampla in aceasta situatie.

Multumesc!
Discuție intrebare
Buna seara,

Am un contract de servicii incheiat la distanta. Pe langa contractul acesta am achizitionat si un echipament. Au trecut aproape 10 luni si vreau sa renunt la contract, stiu ca nu e problema acest lucru dar in contract scrie "In cazul in care in cadrul Ofertei Promotionale a fost achizitionat si un Echipament clauzele referitoare la Restul de plata se aplica conform contractului de achizitie Echipament."si nu inteleg la ce ce se refera.

Echipamentul a fost achizitionat in baza unei reduceri si platit integral factura.

in cazul renuntarii unilaterale a contractului de servicii mi se poate imputa sa platesc si echipamentul la pretul integral?

Mentionez ca in contractul respectiv singura clauza referitoare la echipament este cea mentionata mai sus.
Răspuns la discuția schimbare proprietar
Multumesc pentru raspunsuri. Dar ma astept la ceva punctual.

Răspuns la discuția schimbare proprietar
As dori sa merg pana la capat cu rationamentul
Pur teoretic.
Fac contract de vanzare cumparare cu afinul de grad IV (socrul) acesta imi vireaza in cont contravaloarea apartamentul la valoarea din grila notarilor la care mai adauga 20% sa nu bata la ochi, Uterior in alta luna ii retunez bani prin transfer bancar.

Doresc sa stiu punctual daca se poata ataca cu succes prin actiune pauliana judecand dupa noul cod de procedura civila:
Ncpc art 1564
1. "1) Dacă dovedeşte un prejudiciu, creditorul poate cere să fie declarate inopozabile faţă de el actele juridice încheiate de debitor în frauda drepturilor sale, cum sunt cele prin care debitorul îşi creează sau îşi măreşte o stare de insolvabilitate."

Practic imi maresc starea de solvabilitate dar sunt solvabil la data efectuarii vanzarii pentru ca am banii primiti in schimbul apartamentului. Este corect sau incorect?

2. " Un contract cu titlu oneros sau o plată făcută în executarea unui asemenea contract poate fi declarată inopozabilă numai atunci când terţul contractant ori cel care a primit plata cunoştea faptul că debitorul îşi creează sau îşi măreşte starea de insolvabilitate."

Daca persoana este afin de grad IV este indeplinita conditia ca ar fi cunoscut faptul?


3. art 1563
"Creanţa trebuie să fie certă la data introducerii acţiunii."

Inteleg ca entitatea respectiva ar trebui sa aiba un titlu executoriu la data introducerii actiunii de revocare?

Dacă la momentul perfectării actului vanzare cumparare nu exista perspectiva certă de a intra într-un raport juridic cu debitorul si evident actiunea de vanzarea cumpararea este anterioara actiuni creditorului acesta influienteaza cu ceva?

Avand in vedere cele mentionate mai sus se poate ataca cu succes prin actiunea Pauliana?

Varianta 2 sa zicem

Din ce am citit daca faci un contract de imprumut cu gaj apartamentul la notar si evident transferi banii in cont si ulterior intr-o luna dai apartamentul pentru stingerea imprumutului respectiv nu pate fi atacat cu actiune revocatorie Pauliana, este corect sau nu?

Multumesc anticipat pentru raspunsuri!
Răspuns la discuția schimbare proprietar
Mu am nicio datorie. Nici o problema. Prin natura serviciului este mai bine sa fi protejat. Deci este o chestie pteventiva. Nu exista cumnati.
Doresc o forma juridica care sa nu poata fi anulata. In socrul meu am incredere pt ca am achizitionat si alta proprietate tot pe numele lui si nu a fost problema.

raluk0207 a scris:

Nu aveti cum pentru ca:
1. Actul va fi obligatoriu intabulat de notarul public după momentul încheierii.
2. Noul proprietar are obligația legală ca in termen de 30 de zile să anunțe schimbarea proprietății la Primărie. Altfel, e pasibil de amendă.
3. Partajul fără sulta este o liberalitate, adică donație, cu toate regulile care decurg de aici.
4. Dacă decedeaza socrul, casa dvs se va împărți intre soacră, sotie si cumnati.
Soția da divorț de dvs si pa și pusi.
Platiti-va datoria.