avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 694 soluții astăzi
Forum Activitate Ayline

Activitate Ayline

:) Multumesc de site-uri. Foarte elocvente, de fapt unul dintre ele il stiam de la Dl. Ares_3.
Stiam ca se naste si in Italia in apa. De fapt cam peste tot in lumea asta s-a adaptat tehnica aceasta. Mai putin la noi...Multumesc de lista, insa voi merge totusi in Germania. Am locuit acolo ceva ani (in perioada studentiei) si am si o sora care locuieste acolo. Daca ma razgandesc insa, iau in considerare sugestia Dvs.
Multumesc inca o data pentru bunavointa de care ati dat dovada cu totii! Sunteti minunati!

O zi plina de soare va doresc si week-end placut!
:) Va multumesc pentru informatii. Sunt casatorita, exista si un tata care ma va insoti in Germania pentru nastere. Fiind insa angajat, nu va putea ramane cu mine foarte mult timp. Sper sa reusim sa ne intoarcem impreuna (asta in cazul in care nu cumva imi interzic cei de la compania aeriana). Ma intorc cu Wizz Air. Nu am gasit nici o stipulatie in acest sens pe site-ul lor. As alege altceva, insa sunt singurii care zboara pe Cluj Napoca.
Deci cat va fii si sotul meu in Germania, vom face tot ce putem ca sa rezolvam problema pasaportului.
Cat despre clinicile private ... lucrez in sistemul medical, iar in acest domeniu chiar am informatii. La astfel de clinici merg tot medici de la spitalele de stat-ceea ce nu e rau, fiindca cei de la stat au fost repartizat la spitale pe considerentul cunostintelor (cel putin asa ar trebui sa fie). Dar eu imi doresc o nastere in apa. Iar la noi in tara asa ceva nu e posibil decat in doua locuri (intr-unul s-a murit de septicemie, datorita igienei precare, iar in al doilea o nastere costa 9700 RON si nu dispun de asemenea sume...) In Germania pe baza asigurarii pe care o am (cardul de sanatate european) nasterea este gratuita!
Oricum apreciez faptul ca exista oameni ca Dvs. care ajuta pe cei mai nestiutori intr-ale dreptului international public (cred ca de asta tine, nu?)
Sfaturile Dvs. imi sunt de un real ajutor, deci inca o data multumesc!
:( Uf ce m-am desumflat... Chiar imi daduse Dl. @Alex_Munteanu multe sperante...Cetatenia germana deschide multe porti... E ok oricum si asa.
Important e ca stiu macar unde trebuie sa ma adresez ca sa pot sa ii fac pasaportul micutului si ca pot sa il aduc acasa.
Va multumesc mult pentru ajutor si pentru promptitudinea cu care mi-ati raspuns!
Multumesc pentru lamuriri. Nu stiam exact care cum. Mi-ati facut lumina :)
Eu eram informata total gresit in aceasta privinta. Cream ca se aplica "legea sangelui" in ceea ce priveste cetatenia germana. Asta simplifica oricum enorm lucrurile :). Va multumesc nespus ca mi-ati raspuns atat de complet si profesionist. Mi-ati luat o piatra de pe inima!
Inca ceva. Stiu ca in Germania, copiilor, indiferent de varsta li se face buletin separat de cel al parintilor. In conditiile in care eu voi fi in Germania la nasterea copilului, se va aplica legea romana (in care trebuie trecut copilul pe pasaportul meu) sau legea germana? Multumesc!
Va multumesc din suflet pentru raspus! Sper sa fie si cei de la Agentia Judeteana de Prestatii Sociale suficient de intelegatori si sa nu ma lase fara o indemnizatie...
Cu tot dragul! Casa de piatra!:vishenka:
Casatoria cu cetatean strain

- certificatul de nastere, original, copie si traducere legalizata
- actul care atesta ca a fost desfacuta casatoria anterioara sau a incetat, original, copie si traducere legalizata(evident daca asta aexistat)
- dovada de la autoritatiile locale, in cazul in care exista conventie intre Romania si statul respectiv
- daca aceasta conventie nu exista, dovada se va elibera de Ambasada statului respectiv (dovada va cuprinde, in mod obligatoriu faptul ca, in conformitate cu legea nationala sunt indeplinite conditiile de fond si ca se poate casatori in Romania)


Acte necesare pentru cununia civila

Pe scurt aveti nevoie de :
- certificate de nastere
- certificate medicale prenuptiale (eliberate cu cel mult doua saptamani inainte de casatorie)
- buletine de identitate
- declaratia de casatorie
Actele se depun la Starea Civila cu minimum 10 zile inainte de oficializarea casatoriei.

1. Actele de identitate sau pasapoartele(pentru cetatenii straini si pentru cetatenii romani care domiciliaza in strainatate), original si copie, valabile la data depunerii actelor si la data incheierii casatoriei (cel putin unul dintre solicitanti sau aiba domiciliul sau resedinta in localitatea unde se oficiaza casatoria)
2. Certificate le de nastere in original si copie (nelegalizata);
3. Certificatele medicale prenuptiale (valabile 14 zile de la data emiterii si care trebuie sa cuprinda mentiunea expresa ca persoana in cauza se poate casatori);
4. Casatoria se poate incheia la expirarea termenului de 10 zile in care se cuprinde atat ziua in care a fost facuta declaratia de casatorie, cat si ziua in care se oficiaza casatoria. Dupa expirarea termenului de 10 zile, casatoria se poate incheia numai pana la expirarea termenului de valabilitate a certificatelor medicale.
5. Prezenta fizica a ambilor soti la depunerea actelor.
6. Un plic timbrat autoadresat.

Pentru cei care nu sunt la prima casatorie:

Pe langa actele metionate mai sus, in functie de situatie, in cazul in care casatoria anterioara a fost desfacuta prin divort sau decesul unuia dintre soti, solicitantii mai au nevoie de urmatoarele acte:

Divort
- sentinta de divort in 2 exemplare, ambele ramase definitive si legalizate si timbre fiscale sau chitanta C.E.C. in valoare de 5.000 lei ( in cazul in care casatoria anterioara a fost incheiata in localitatea unde se oficiaza casatoria);
- in cazul in care casatoria anterioara a fost incheiata in alta localitate, se va depune un singur exemplar din sentinta ramasa definitiva si legalizata.

Deces
- certificatul de deces al celui decedat, in original si copie nelegalizata
- in cazul in care din casatoria anterioara au rezultat copii si acestia sunt in ingrijirea sotului/sotiei care se recasatoreste, se vor prezenta certificatele de nastere in oiginal si copie nelegalizata;
- la data incheierii casatoriei, conform legislatiei in vigoare viitorii soti vor fi insotiti de doi martori, cu buletinele de identitate valabile.

Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/for...
Buna ziua,

Va rog sa ma ajutati in urmatoarea privinta, daca se poate. sunt insarcinata si doresc sa nasc in Germania, din motive legate de lacunele sistemului medical romanesc. Intrebarile mele sunt :
1. Ce proceduri trebuie sa urmes pentru a il trece pe bebelus pe pasaportul meu (exceptand declaratia de accept al tatalui),
2. Unde trebuie sa ma adresez pentru o asemenea problema
3. Exista vre-o reglementare sau specificatie legata de varsta minima a nou-nascutului (asta exceptand cele stipulate de compania aeriana (am vazut a unele cer varsta minima de 2 luni).

Va multumesc anticipat