avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 347 soluții astăzi
Forum Activitate hancavasile2000

Activitate hancavasile2000

Pe cine as putea sesiza cu privire la poluarea mediului in scopul sanctionarii celor care produc astfel de daune. Nu exista vreo cale prin care sa vina cineva si sa evalueze poluarea unui parau dintr-o localitate? In amonte exista un cazan , instalatie de distilare a alcoolului, perfect legala doar ca in urma activitatii prestate, reziduurile rezultate sunt deversate direct in parau. Uneori mirosul greu se simte de la distante mari iar apa infestata curge cativa kilometrii pana sa se dilueze si sa dispara duhoarea. Ce s-ar putea face in acest caz precum si pentru a-i sanctiona pe unii localnici care isi depoziteaza compost pe marginea drumului ori dau drumul apei menajere in paraie.
Familia mea are titlu pe un teren de 18 arii intravilan loc pe care avem si locuinta. Acum 3 ani o persoana care aveea un teren tot intravilan de suprafata mai mare dar mai spre marginea localitati deci nu aproape de noi a deschis proces impotriva noastra cum ca din acest teren al nostru el detine o anumita suprafata. Desi nu avea niciun act doveditor, stimabilul avea o avocata care-l acompania iar mama mea , titulara actului de poroprietate a decis sa se reprezinte singura din vesnicele motive financiare. Bineinteles ca nefiind pe masura avocatei aceluia a pierdut si drept urmare terenul a fost impartit in doua bucati iar acum aflasem ca acel "domn" are titlu pe bucata "lui" de pamant obtinuta la proces, titlu' eliberat de catre primaria din comuna noastra dar la intocmirea caruia nu a fost chemata si mama pentru a i se face si dansei act pe proprietatea ramasa. De aceea vreau sa stiu cum se poate face anularea unui astfel de act .
desigur, doar ca din graba si nesomn trecut-am un zerou in plus.
Desigur ca mai cautam si alti avocati pentru a vedea si alte onorariuri dar ca ultima solutie ...
1600 lei. greseala mea
In acest caz atunci 1600 impartit la 4 ar veni intocmai cat sa ne incadram in primul caz. Daca cumva nu ne incadram ar fi de mare ajutor si 50% si totusi un avocat care ar fi el sa fie e mai bine decat un simplu civil in fata instantei. Si cererea asta se completeaza la judecatorie? si cu cata vreme inainte de proces?, infatisarea e programata in 8 octombrie.
Mama mea e nevoita sa se prezinte in instanta si problema cea mai mare e desigur cea financiara. A vorbit cu un avocat recomandat de cunostinte si care cica e "bun" in probabilitatea ca acesta sa o reprezinte. Acuma problema e ca el cere 25000 RON ca onorariu, probabil nu pare o suma mare dar pentru familia noastra e un efort financiar imposibil. Suntem 4 membrii in familie: parintii, eu (19 ani, student, fara venit) si fratele meu mai mic 14 ani. Parintii daca adun veniturile amandurora nu ating peste 16000 RON intr-o luna favorabila sa zicem iar din acestia mai mult de 500 lei se duc pe rate, alti vrteo 2-300 pe abonamente la utilitati iar restul pe nevoile zilnice...nu ne permitem sa achitam onorariul avocatului si de aceea vreau sa stiu daca am avea sansa la un avocat din oficiu dupa cate:( am inteles din legea 51 din 2008 [ link extern ] ?