avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 173 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... In ce circumstante se poate declara nulitatea unui ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

In ce circumstante se poate declara nulitatea unui titlu de proprietate sau anularea acestuia?

Familia mea are titlu pe un teren de 18 arii intravilan loc pe care avem si locuinta. Acum 3 ani o persoana care aveea un teren tot intravilan de suprafata mai mare dar mai spre marginea localitati deci nu aproape de noi a deschis proces impotriva noastra cum ca din acest teren al nostru el detine o anumita suprafata. Desi nu avea niciun act doveditor, stimabilul avea o avocata care-l acompania iar mama mea , titulara actului de poroprietate a decis sa se reprezinte singura din vesnicele motive financiare. Bineinteles ca nefiind pe masura avocatei aceluia a pierdut si drept urmare terenul a fost impartit in doua bucati iar acum aflasem ca acel "domn" are titlu pe bucata "lui" de pamant obtinuta la proces, titlu' eliberat de catre primaria din comuna noastra dar la intocmirea caruia nu a fost chemata si mama pentru a i se face si dansei act pe proprietatea ramasa. De aceea vreau sa stiu cum se poate face anularea unui astfel de act .
Ultima modificare: Marți, 16 August 2011
hancavasile2000, utilizator
Cel mai recent răspuns: Andra Denise Dinca , Avocat 14:44, 16 August 2011
Trebuie facuta o actiune in revendicare, dar acum depinde de stadiul procesului anterior. Poate se mai pot exercita cai de atac. Oricum, trebuie sa luati legatura cu un avocat, pentru a-i prezenta actele si pentru a stabili o strategie concreta. Pe forum, parerea unui specialist fara sa cunoasca toate detaliile nu este eficienta pentru dumneavoastra, desi este cea mai ieftina varianta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua. am mostenit dupa succesiune si partaj voluntar, impreuna ... Tonny1937 Tonny1937 Buna ziua. Am mostenit dupa succesiune si partaj voluntar, impreuna cu sora mea un teren pe care mama l-a mostenit la randul ei de la tatal ei, adica bunicul, ... (vezi toată discuția)
Mostenire teren cristinam28 cristinam28 Buna ziua. As dori si eu un sfat in legatura cu urmatoarea situatie: In 2007 matusa mea a inceput un proces cu Primaria pentru revendicarea unui teren ... (vezi toată discuția)
Acte proprietate mirr1882 mirr1882 Buna ziua ! In ce conditii si care sunt pasii ce trebuie urmati pt a rezova o problema legata de un act de proprietate ? (declaratii vecini, ... ?) ... (vezi toată discuția)