avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 666 soluții astăzi
Forum Activitate Coman M Marius Catalin-Expert Contabil

Activitate Coman M Marius Catalin-Expert Contabil

Am urmatorul caz:
Achizitionez licente windows de pe site lizengo.ro.
Firma mea este inregistrata ca platitor de TVA insa nu si intracomunitar (ROI)
Firma care comercializeaza licentele prin site-ul respectiv are un cod valid de TVA in Germania si factureaza licenta de windows cu TVA 20% (TVA Romania). Pe factura am evidentiat doar codul de TVA de Germania.
Am luat legatura cu ei si mi-au comunicat ca intrucat nu sunt inregistrat in ROI, ei factureaza cu TVA romanesc pe care il colecteaza, iar in momentul in care depasesc suma de 30000 euro, sunt obligati sa-l vireze la statul roman.

Cum inregistrez aceste facturi si unde le declar? Este considerata achizitie intracomunitara? Care este articolul din codul fiscal care reglementeaza acest aspect?

Multumesc.
Am nelamurire in urmatorul caz:
- societate infiintata in 2007;
- suspendare activitate 2009-2014 nu a fost necesara plata impozit minim;
- pana in 2014 singurele cheltuieli sunt cele de infiintare si din 2009 de la registrul comertului de suspendare activitate.
- pana in prezent nu a fost tinuta evidenta contabila. In ce priveste situatii finanaciare, in anumiti ani a depus declaratie ca nu a desfasurat activitate, in altii nu a depus. Cert este ca pe site M Finante nu figureaza cu situatii financiare depuse.
- au fost depuse declaratii 100 si 101 pe 0 pana in prezent de catre un contabil, chiar daca a avut cheltuielile mentionate mai sus.

Nelamurirea mea consta in:
- cand inregistrez cheltuielile de constituire si depunerea capitalului social(trebuie sa refac contabilitatea din 2007 si sa depun bilant in fiecare an? ca sa pot prinde aceste operatiuni). Daca le inregistrez la data efectuarii o sa am solduri la 1012 si 117 din anii precedenti. In conditiile in care nu mai depun situatiile financiare pentru 2007-2013 incepand cu 2014 le pot depune cu solduri an anterior la 1012 si 117 (ma gandesc daca se pot prelua, fara sa dea erori)?
- pot inregistra (ch de constituire) in 2014 in prima luna de activitate ( pe cheltuieli sau 117)?

Multumesc.
Buna ziua,
Am o societate care a avut activitatea suspendata in perioada iulie 2010-iulie 2013. In luna iulie 2013 nu a mers la ONRC sa activeze societatea si nici sa o lichideze. Nici ONRC nu a intreprins vreo masura impotriva societatii. In luna octombrie a depus la ONRC solicitare de activare si lichidare. Conform norme L571/2003 "ART. 112^2 pct 5. Persoanele juridice române pentru care perioada de inactivitate temporară/nedesfăşurare a activităţii încetează în cursul anului aplică sistemul de impunere pe veniturile microîntreprinderilor, pentru anul respectiv, începând cu trimestrul în care încetează perioada de inactivitate temporară/nedesfăşurare a activităţii." practic la incetarea perioadei de suspendare iulie 2013, SRL-ul trebuia sa treaca la impozit pe venitul micro, daca se reactiva intrucat la acel moment nu s-a depus hotararea privind lichidarea.
In perioada iulie-octombrie ce statut a avut societatea? Pot trece la impozit venit micro incepand cu iulie, chiar daca nu au fost depuse documentele de reactivare sau raman pe impozit profit?
Multumesc.
Care sunt obligatiile fiscale ale unei societati care desfasoara activitate in balciuri/in parcuri si obiectul de activitate il reprezinta un parc de distractii. Are masinute si diverse alte comedii, unde trebuie sa taie bilete.
Care este procedura evidentei, inregistrarii si vizarii la organele competente a biletelor? Ce impozite se platesc si unde?

Multumesc.
Buna ziua,
Am o societate care are cod caen 7112 Activitati de inginerie si consultanta tehnica legate de acestea
De la infiintare, respectiv 2011 nu a realizat venituri si nici nu a avut un contract incheiat.
Este necesar ca incepand cu februarie 2013 sa intre la impozit pe venitul microintreprinderilor sau este exceptata in conditiile in care obiectul de activitate il reprezinta consultanta si nu a realizat astfel de venituri?
Nu sunt obligate sa plateasca impozitul pe veniturile microintreprinderilor, persoanele juridice romane care :
a) desfasoara activitati în domeniul bancar;
b) desfasoara activittai în domeniile asigurarilor ai reasigurarilor, al pietei de capital, cu exceptia persoanelor juridice care desfasoara activitati de intermediere în aceste domenii;
c) desfasoara activitati în domeniile jocurilor de noroc, consultantei si managementului
La Finanate parerile sunt impartite. Unii analizeaza din punct de vedere al caen-ului alti din punct de vedere al veniturilor (venituri 0 si nici contracte).
Multumesc.