avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1308 soluții astăzi
Forum Activitate gabipopescu1976

Activitate gabipopescu1976

Bună ziua. Mulțumesc pentru răspuns. Conform "GHIDULUI PRIVIND PRELUCRĂRILE DE DATE CU CARACTER PERSONAL EFECTUATE DE CĂTRE ASOCIAȚIILE DE PROPRIETARI" postat pe site-ul Autorității Naţionale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal (ANSPDCP), la capitolul V. "Care sunt obligațiile asociațiilor de proprietari în calitate de operatori de date cu caracter personal?", la pagina 20 se menționează astfel:

n ceea ce privește instalarea camerelor video pe fiecare nivel/palier din imobil, apreciem că pentru prelucrarea imaginilor respective este necesară obținerea consimțământului fiecărui proprietar/locatar de pe nivelul/palierul respective, raportat la riscurile aduse vieții private a acestora.
Pentru informații suplimentare privind prelucrarea datelor prin intermediul mijloacelor video, se poate consulta Ghidul nr. 3/2019 privind prelucrarea datelor cu caracter personal prin intermediul mijloacelor video”10, elaborat de către Comitetul European pentru Protecția Datelor."

Menționez faptul că asociația de proprietari avea deja instalat un sistem supraveghere video compus din cameră video în exteriorul imobilului, cameră video în interior în holul imobilului și cameră video în liftul imobilului. Acum președintele asociației de proprietari a propus in Adunarea Generală (la care nu am participat) montarea a câte două camere video pe fiecare palier al imobilului care monitorizează accesul în apartamente. Având în vedere că NU mi-am dat acceptul să îmi fie monitorizată ușa apartamentului, este legală decizia Adunării Generale de a monta câte 2 camere de supraveghere pe fiecare nivel al imobilului?
Bună ziua! In ce conditii se pot monta camere de supraveghere pe fiecare etaj al unui bloc? Este legală montarea acestora fără acceptul tuturor proprietarilor? Dacă se montează aceste camere de supraveghere, este legal ca presedintele asociației de proprietari sa aibă acces permament la înregistrări? Cine are dreptul să poată viziona înregistrările și în ce condiții? Se poate solicita o copie a contractului încheiat cu firma ce oferă serviciile de monitorizare?