avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 829 soluții astăzi
Forum Activitate duni

Activitate duni

ART. 515
Suspendarea raportului de serviciu prin acordul părţilor
(1) Raportul de serviciu se poate suspenda la cererea motivată a funcţionarului public, pentru un interes personal, în alte cazuri decât cele prevăzute la art. 514 alin. (1) pe o durată cumulată de cel mult 2 ani în perioada exercitării funcţiei publice pe care o deţine. Durata suspendării se stabileşte prin acordul părţilor şi nu poate fi mai mică de 30 de zile.

Un funct. public, functie de cond., suspendat pe Legea 188/1999 art.95 alin. (2), pe o perioada de 3 ani, se mai poate suspenda cu OUG 57/2019 art. 512 pe o perioada de 1 an, cu acordul partilor?
Răspuns la discuția detasare
Functia pe care se detaseaza este functie contractuala de conducere. Din functia publica inspector cls I grad prof superior pe functia contractuala de sef serviciu.
Discuție detasare
Se poate face detasarea unui functionar public pe o functie contractuala de conducere in cadrul aceleiasi institutii?
Perioada de suspendare ,,interes personal legitim" art. 95 (2) a unui functionar public nu trebuie cumulat sa depaseasca 3 ani de zile in cariera functionarului public in cadrul aceleiasi institutii publice?
Discuție Pensie de urmas
Buna ziua. Va rog ajutati-ma cu un raspuns. Mama mea a decedat in anul 2014, avea stagiul complet de cotizare dar nu avea varsta pentru a se putea pensiona. Ar putea tatal meu sa beneficieze de pensie de urmas? si cand? Cand ar fi implinit mama varsta de pensionare sau cand o va implini el? Mentionez ca l-ar avantaja mai mult pensia de urmas decat cea de care ar beneficia el in urma vechimii acumulate. Va multumesc frumos si va doresc o zi buna!
Buna ziua. Suntem de la o instituie publica, bugetara, si avem un coleg care si-a depus dosarul de pensionare, iar cei de la Casa de Pensii sustin ca nu am depus declaratia nominala CASS pentru luna aprilie anul 2008, pentru respectiva persoana, in conditiile in care aceasta a fost depusa conform legii. Pe vremea aceea declaratia se depunea pe o discheta direct la Casa de Pensii, datele fiind preluate direct in sistemul lor, iar luna urmatoare se lucra pe aceeasi discheta, nepastrandu-se luna de luna declaratiile. Iar pe suport hartie nu mai exista, fiind scoasa din arhiva, conform nomenclatorului, cu o durata de pastrare de 5 ani. Mentionez ca am dus borderoul de plati din luna respectiva de unde reiese ca au fost platite contributiile pentru perioada mentionata insa cei de la Casa de Pensii ne cer in continuare discheta. Ce ne sfatuiti? Va multumim!!!
Avand in vedere prevederile Lg 71/2015 pot trece in treapta 1 de salarizare avand in vedere ca stau de 2 ani pe trapta 3 ? Sunt functionar public cls I grad principal.
Sunt inspector cls I grad prof principal din decembrie 2013 platit la treapta de salarizare 3 dupa grilele din oct 2008. Cand voi avea salariul de la treapta I? Stiu ca pot da examen de promovare in dec 2016 ptr promovare in grad. Promovarile se fac din 3 in 3 ani si treapta 3 a gradului din care promovezi in treapta 3 a urmatorului grad? Totusi sunt niste diferente destul de mari pe care le pierzi. Va rog sa-mi raspunda cineva care se confrunta cu un caz asemanator.
Multumesc!
Cum poti sa avansezi in treapta de salarizare ca functionar public in 2016