avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 680 soluții astăzi
Forum Activitate livialina

Activitate livialina

Buna ziua , sunt in situatia unui divorț amiabil însă am nevoie de o îndrumare pentru a nu omite anumite drepturi și obligații. Mentionez ca avem un copil minor în vârstă de 10 ani.
Detin impreuna cu sotul un apartament luat acum 10 ani ( mai avem de platit rata 20 ani ) el titular , eu codebitor.
Doresc să-i cedez apartamentul si stiu ca am dreptul la o sulta dar trebuie sa solicit o sumă sau imi revine un anumit procent? Demersurile pentru cedarea apartamentului se fac înainte de înaintarea cererii de divort sau putem face aceste demersuri in timpul celor 30 de zile de mediere ori după pronunțarea divorțului ? Timpul de raspuns din partea băncii, verificarea eligibilitatii financiare a soțului si analiza dosarului la fondul de garantare este destul de lung iar eu doresc ca aceste demersuri sa nu amâne divorțul propriu - zis mai ales că este amiabil.
Împreună avem o firmă, eu sunt asociat ( dețin 50 % din acțiuni iar 50% sunt deținute de alta persoana ) , soțul fiind administratorul firmei .
Dacă doresc să cedez soțului partea mea din acțiuni trebuie sa fac acest lucru înainte de divort sau după cele 30 zile de mediere ? Sotului ii este teama ca nu voi respecta angajamentul verbal si odata cu schimbarea numelui vom întâmpina dificultăți.
Nu doresc sa solicit despagubire asupra firmei deoarece este elementul pentru care a investit timp, sanatate, efort financiar timp de 15 ani iar eu sunt implicată decât contractual.
Cel mai important aspect este daca sunt repercursiuni în părăsirea domiciliului impreuna cu minorul in vărsată de 10 ani.
Doresc sa închiriez un apartament in apropierea școlii, să-i creez toate condițiile care presupun interesul copilului. Soțul accepta verbal această parasire de domiciliu impreuna cu copilul dar nu stiu cat este de legal. Pentru a avea o siguranta trebuie sa fac o declarație la poliție în care stipulez noul domiciliu, implica demersuri speciale , imi poate afecta această decizie soluționarea divorțului sau este mai indicat sa părăsim domiciliu dupa pronunțarea divorțului?
Care sunt drepturile si obligatiile mele în condițiile menționate mai sus și ce susținere legală pot avea ?
Mentionez ca sotul accepta ca minorul sa locuiască cu mine , minorul dorește să rămână la mine, intenționăm o relație civilizată între minor si părinți, fără program de vizita ci oferind minorului posibilitatea de a alege momentul vizitei sau lăsând libertatea tatălui de a solicita vizita oricand. Nu dorim ca relatia sotilor sa pericliteze relația minor -părinte.
Putem amâna depunerea cererii de divort pana la soluționarea actelor referitoare la firma si apartament însă doresc sa stiu daca intre timp pot părăsi domiciliu impreuna cu copilul fără sa-mi afecteze soluționarea divorțului. Sunt dispusă sa-i ofer soțului informații referitoare la noul domiciliu , starea minorului , activitatea acestuia si sa interacționeze cu el ori de cate ori este nevoie , putând să stea după programul școlar la bunici . Sunt repercursiuni daca ma mut cu copilul cu chirie pana divortez ?
Multumesc frumos pentru răbdare și va rog sa ma ajutati sa elucidez aspectele legale care trebuie sa primeze interesele copilului meu.
Răspuns la discuția Încetare contract
Menționez că anterior acestei întâmplări reprezentantul companiei mi-a solicitat să fac cererea fără să menționez data încetării deoarece am ore suplimentare și zile de Co si dorea să completeze el data după ce vor fii recuperate. Am refuzat considerând ca în acest mod nu voi beneficia de plătirea orelor si CO. Din motive tehnice îmi comunica ca nu a trimis cererea și trebuie să o refac dar nu cred că este legal atâta timp cât eu m-am angajat în altă companie. Cum pot proceda?

livialina a scris:

Buna ziua, pe 06.04.2018 am depus cererea de încetare a contractului de munca începând cu 10.04.2018, cerere care nu a fost depusă la personal ( am aflat ulterior). Tot in data de 10.04 am încheiat un alt contract full time la alta companie. Angajatorul anterior ma solicita sa refac cererea cu data de 12.04 în condițiile în care eu am început activitatea de 2 zile la alta companie. Cât de legal este ceea ce se întâmplă? În intervalul 10-12 pot fii trecută că absent nemotivat si sa se desfacă contractul în baza altui articol? Consider că eu mi-am îndeplinit atribuțiile depunând cererea în timp util dar cum mă poate afecta o decizie neconformă cererii mele de încetare CIM?

Buna ziua, pe 06.04.2018 am depus cererea de încetare a contractului de munca începând cu 10.04.2018, cerere care nu a fost depusă la personal ( am aflat ulterior). Tot in data de 10.04 am încheiat un alt contract full time la alta companie. Angajatorul anterior ma solicita sa refac cererea cu data de 12.04 în condițiile în care eu am început activitatea de 2 zile la alta companie. Cât de legal este ceea ce se întâmplă? În intervalul 10-12 pot fii trecută că absent nemotivat si sa se desfacă contractul în baza altui articol? Consider că eu mi-am îndeplinit atribuțiile depunând cererea în timp util dar cum mă poate afecta o decizie neconformă cererii mele de încetare CIM?
Răspuns la discuția preaviz si deplasare
din cate stiu eu preavizul este in baza art 65. ma intereseaza daca se considera ca este in perioada de preaviz din momentul in care a ridicat actele de la posta si mai are 20 zile in firma. presupun ca in perioada de preaviz ii sunt respectate toate drepturile si poate ataca in instanta aceasta decizie. deplasarea se poate produce in perioada preavizului presupun.
tatalui meu i s-a cerut dermisia,din motiv de restructurare personal dar nu a vrut sa sermneze preavizul iar firma i-a trimis prin posta actele necesare. in momentul in care a ridicat de la posta actele ( trimise in regim de urgenta) se considera ca este in preaviz chiar daca el nu a facut o cerere in acest sens?
in momentul in care a refuzat demiterea i s-a adus la cunostiinta k are varianta de a pleca in deplasare. mai este valabil preavizul in acest caz?
este considerata perioada de preaviz chia daca nu face o cerere ci doar a ridicat de la poata actele?( asa i-a spus angajatorul). eu cred ca se intentioneaza absentarea lui 3 zile si concedierea. ce sa faca in acest caz?
Lucrez intr-un mediu foarte solicitant si in urma unor evaluari medicale am obtinut diagnosticul oboseala cronica. Firma la care lucrez a efectuat si ea o evaluare medicala dar rezultatul lor este " apt de munca"
Doresc sa stiu daca exista o fisa de evaluare medicala standard , folosita atat de medicii specialisti cat si de medicii angajati de catre firma la care lucrez, pentru a putea dovedi ca am fost diagnosticata gresit.Evident ca firma medicala angajata va da un diagnostic pozitiv, pentru a evita sa-mi iau concediu medical.
Cum pot dovedi ca rezultatul lor este gresit?Pot obliga firma angajatoate sa-mi plateasca cheltuielile pe care le am in urma investigatiilor medicale pe cont propriu?
Răspuns la discuția plafar in piata veteranilor
imi cer scuze...cred ca nu am transmis mesajul corect.
stiu istoricul brand-ului plafar , intamplator am lucrat 3 ani in companie si cunosc informatiile oferite de dumneavoastra
pe mine ma intereseaza firmele din piata veteranilor,care comercializeaza produse plafar
in spatele denumirii de "plafar, produse naturiste "etc este numele firmei . acest amanunt ma intereseaza pe mine
multumesc
Stiu ca in piata veteranilor sunt cateva plafare dar nu stiu denimirea firmelor.
Ma intereseaza sa caut pe internet ulterior un numar de contact.
Ma puteti ajuta sau ma puteti directiona catre un site care imi poate oferi aceste informatii?
Multumesc
Răspuns la discuția somaj
Adeverinta de la Adm. Financiara nu se poate elibera in regim de urgenta?
Angajatorul nu stie sa completeze adeverinta de vechime si adeverinta tip pt somaj.
-16.07.2010-03.10.2010 am fost in concediu maternitate
-03.10.2010-03.10.2012 am fost in CCC (2 ani)
-08.10.2012-08.11.2012 am fost in preaviz 20 zile lucratoare platite

Care sunt cele 12 luni declarate in adeverinta?
-dinainte de concediu maternitate?
-se ia in calcul si luna in care am fost in preaviz ( angajatorul a declarat scis ca nu are nevoie de prezenta mea la munca pe perioada celor 20 zile , am fost platita)?
Multumesc
Discuție somaj
Sunt somera din 08.11.2012 desfacerea CM cu art 65,66 dupa 2 ani CCC. Mentionez ca am fost in periaoda de preaviz 20 zile , termen expirat pe 08.11.2012. Dupa cat timp imi pot depune actele de somaj? Stiu ca era termen de 10 zile de la concediere dar am avut cateva interviuri intre timp....fara rezultat. Imi mai pot depune actele de jomaj si in ce termen? Care sunt actele necesare?
Multumesc